Βαμμένη ρίζα, μαλλί στην τρίχα, κορμί λαμπάδα: Ανανεωμένη και έτοιμη να αθωωθεί η Πισπιρίγκου στο δικαστήριο

Για τις 15 Δεκεμβρίου μετατέθηκε από το Μονομελές Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρών παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί χωρίς την παρουσία της Πολιτικής Αγωγής.

Κατά την έναρξη της δεύτερης δίκης της 35χρονης, το δικαστήριο επικεντρώθηκε σε διαδικαστικά θέματα, κυρίως σχετικά με το πώς θα εκπροσωπείται ο πατέρας στη θέση του κατήγορου έναντι της πρώην συζύγου του.

Το δικαστήριο αντιμετώπισε το αίτημα του πατέρα για διορισμό δικηγόρου μέσω της Νομικής Βοήθειας, το οποίο ωστόσο υποβλήθηκε εκτός προθεσμίας στις αρμόδιες υπηρεσίες. Η εισαγγελέας Έδρας πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος, ενώ ο αιτών πληροί τα οικονομικά κριτήρια, αλλά δεν υποβλήθηκε έγκαιρα, σύμφωνα με τον νόμο.

Η εισαγγελική πρόταση

“Το αίτημα υποβάλλεται καταχρηστικά και προς παρέλκυση της δίκης. Δεν είναι δυνατόν κι οι 2 πληρεξούσιοι δικηγόροι να αποφάσισαν την συνεργασία και να μην τον είχαν ενημερώσει για τη διαδικασία που απαιτείται. Προτείνω την πρόοδο της δίκης”, είπε η εισαγγελική λειτουργός.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση, και ως εκ τούτου, η δίκη θα διεξαχθεί με άδεια τα έδρανα της Υποστήριξης της Κατηγορίας (Πολιτική Αγωγής), με τον Μάνο Δασκαλάκη να παρίσταται ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Προηγουμένως, απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε ο κ. Δασκαλάκης, προκειμένου να προλάβει να υποβάλει εκ νέου αίτημα Νομικής Βοήθειας. Η πλευρά της υπεράσπισης αντιτάχθηκε στην αναβολή και ζήτησε τη διακοπή της δίκης.

Τι ανέφερε ο Κούγιας

“Έχουμε αντίρρηση για την αναβολή της δίκης. Είναι παράνομη η διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη της κυρίας, διαχωρίστηκε η υπόθεση με απαράδεκτο τρόπο και γίνονται δύο Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια παράλληλα. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Ο σκοπός είναι να ταλαιπωρηθεί η κατηγορούμενη. Θέλουμε την έναρξη της διαδικασίας”, υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας.

Κατά την ανάγνωση της κατηγορίας, η Ρούλα Πισπιρίγκου ακούγοντας την εισαγγελέα που της αποδίδει την ευθύνη για τον ασφυκτικό θάνατο των δύο κοριτσιών της, κρατούσε δάκρυα στα μάτια.

Το δικαστήριο, έπειτα από την κλήρωση των ενόρκων, αποτελείται από τρεις άνδρες και μία γυναίκα ένορκους, ενώ τρεις γυναίκες τακτικοί δικαστές καθίστανται στην Έδρα.

Μετά τη διακοπή αυτής της δίκης, η κατηγορούμενη θα οδηγηθεί στη γειτονική αίθουσα, όπου συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Related posts

«Ποταμός» η Κατερίνα Καινούργιου: «Μου πρότειναν να κάνω πράγματα με πολλά λεφτά και είπα…»

«Δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός να της ρίξει μία μπούφλά;»: Ξεσπάθωσε η Βάσια Τριφύλλη εναντίον της Μαρίνας Σάττι

Ημερομηνία λήξης για την Κέιτ Μίντλετον: «Οι γιατροί θα δώσουν το τέλος…»