«Θα διαγράψουμε τη λέξη χοντρός; Για να μην τρελαθώ» – Η τοποθέτηση του Λιάγκα για το τραγούδι της Πρωτοψάλτη, “Άδωνις”

Θέμα συζήτησης σε όλες τις ψυχαγωγικές εκπομπές είναι η απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει από το τραγούδι “Πάμε στον Άδωνι για καφέ” την λέξη χοντρός, λόγω της έκτασης που έχει πάρει το θέμα με το body shaming.

Παρόλα αυτά, ο περισσότερος κόσμος – αν όχι όλος – δεν πήρε με καλό μάτι την κίνηση αυτή σχολιάζοντας πως δεν είναι ρατσιστική η λέξη χοντρός αλλά η χροιά που θα το αναφέρει κάποιος.

Για το γεγονός μίλησε ο Γιώργος Λιάγκας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και είχε ξεσπάσει στον πλατό σχετικά με τα σχόλια που δέχεται ο ίδιος αλλά και το εξώφυλλο που είχε βγει και είχαν προσθέσει το κεφάλι του με φώτοσοπ σε σώμα γυμνασμένου άντρα.

Το σχόλιο του Λιάγκα για το τραγούδι της Πρωτοψάλτη

«Θα διαγράψουμε τη λέξη χοντρός; Για να μην τρελαθώ. Το να λες ότι ο χοντρός είναι νευρικός, κακιασμένος κτλ είναι λάθος γιατί μπορεί να είναι κι ένας αδύνατος που να είναι νευρικός κακιασμένος. Η λέξη χοντρός θα διαγραφεί; Όταν θέλουμε να πούμε ότι ένας άνθρωπος έχει πολλά κιλά, πώς θα το λέμε; Εμείς δώσαμε στη λέξη χοντρός μία αρνητική χροιά. Η πρόθεση κάνει τη λέξη αυτή της λογικής είμαι. Λέω παλιά ότι είχα έναν φίλο παλιά που ήταν πολύ χοντρός, πώς θα το πω; Ήταν πολύ ευτραφής; Αφού είναι χοντρός. Το να αποδώσω σε σένα και να σε προσβάλλω, προφανώς είναι κακό. Ο κ. Κραουνάκης και η κα Πρωτοψάλτη δεν είναι αναφέρθηκαν στον Γιώργο Λιάγκα που είναι χοντρός, αναφέρθηκαν σε έναν που είναι χοντρός. Αποφασίσαμε να φύγει από το λεξιλόγιο; Τη διαγράφουμε ως λέξη;», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το video






Related posts

«Είμαι λίγο πριγκίπισσα»: Σπάνια εξομολόγηση της Βάλια Χατζηθεοδώρου για τους πρώην συντρόφους της

Καυτή «τορπίλη» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «36άρι στην Αθήνα! Το αποκορύφωμα θα είναι…»

«Η οικογένειά της μιλούσε αλβανικά»: Χιλιάδες αντιδράσεις με αυτό που είπε ο Έντι Ράμα για την Μπουμπουλίνα