Συγκινεί η Άντα Λιβιτσάνου για τη μάχη της με τον καρκίνο: «Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω τα κλάματα»

Η Άντα Λιβιτσάνου είχε συγκινήσει, μιλώντας για τη μάχη της με τον καρκίνο, αναφέροντας ότι, όταν το έμαθε, η πρώτη αίσθηση ήταν ο πανικός.

Η γνωστή ηθοποιός, έχοντας μεγάλα αποθέματα ψυχής, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο παρελθόν έπειτα από την περιπέτεια της υγείας της στο ΕΓΩ!Weekly και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Την ίδια στιγμή και ο Γιώργος Καραμίχος έκανε μια συγκινητική εξομολόγηση για τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Ήταν σοκαριστικό ότι θα έπρεπε να υποβληθείτε σε χειρουργείο;

Ναι. Όταν ξεκίνησα να κάνω εξετάσεις, πότε δεν φανταζόμουν ότι θα κατέληγα σε μια τόσο σύνθετη εξέλιξη. Πόσο μάλλον όταν αφορά ένα χειρουργείο που πρέπει να αφαιρεθεί ένας σημαντικότατος αδένας, δίπλα στις φωνητικές χορδές, εν μέσω ενός σόου που μόλις είχε ξεκινήσει. Δεν ήξερα τι να πρώτοδιαχειριστώ.

Πώς λειτουργήσατε όταν πληροφορηθήκατε ότι είναι καρκίνος;

Νομίζω η πρώτη αίσθηση ήταν αυτή του πανικού, άλλα δεν κράτησε πολύ. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι κανονικά δεν θα πρέπει να ανησυχώ, καθώς είναι 100% ιάσιμο. Δεν υπήρχε κίνδυνος, δεν υπήρχε μετάσταση, απλά έπρεπε να μπω πολύ γρήγορα στο χειρουργείο. Φυσικά όλα αυτά ήταν άκρως ανακουφιστικά.

Μου έκανε εντύπωση ότι δεν είχατε καμία απολύτως ένδειξη για κάτι και τυπικώς κάνατε κάποιες προληπτικές εξετάσεις. Πώς το διαχειριστήκατε αρχικά;

Αυτός ήταν και ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο έκανα γνωστό το τι μου συνέβη. Πραγματικά πιστεύω ότι είχα την τύχη με το μέρος μου. Δεν υπάρχουν συμπτώματα, ούτε στις αιματολογικές εξετάσεις. Γι’ αυτό τόνισα στο μήνυμά μου τον υπέρηχο. Ο καρκίνος του θυρεοειδούς μπορεί να υπάρχει και να μην έχεις κανένα σύμπτωμα απολύτως.

Αντιληφθήκαμε όλοι και η ίδια τονίσατε με τη γενναία πράξη σας να το μοιραστείτε δημόσια ότι επιθυμείτε να δώσετε και ένα ηχηρό μήνυμα πρόληψης σε κάθε άνθρωπο. Τελικά, νομίζω ότι και με το δικό σας παράδειγμα για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πώς η πρόληψη σώζει.

Μεγάλη αλήθεια! Η πρόληψη σώζει και θα το φωνάζω για πάντα από εδώ και πέρα. Πρέπει να είμαστε τυπικοί διότι με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προλάβουμε σχεδόν τα πάντα. Ζούμε σε μια εποχή που η επιστήμη είναι τρομερά εξελιγμένη και είναι κουτό να μην τη χρησιμοποιούμε υπέρ μας. Το τονίζω, διότι και εγώ είμαι αναβλητική στις εξετάσεις μου, όπως και οι περισσότεροι. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν θα επαναληφθεί πότε.

Πώς ήταν οι πρώτες ημέρες έπειτα από το χειρουργείο;

Πολύ καλές. Δεν πονούσα καθόλου. Ήμουν μόνο πιασμένη στην πλάτη. Να ενημερώσω ότι ο ασθενής δεν πονάει έπειτα από την συγκεκριμένη επέμβαση. Έμεινα ένα βράδυ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, οπού χειρουργήθηκα και πήρα εξιτήριο την επόμενη. Πρέπει να αναφέρω ότι το Προσωπικό του 401 είναι παραδειγματικό. Ακόμα και αυτό έπαιξε ρόλο στην καλή ψυχολογία μου.

Νομίζω είναι διάφανη η δύναμη ψυχής που έχετε. Περάσατε αντιστοίχως στιγμές που, αν θέλετε, ξεσπάσατε;

Σας ευχαριστώ. Θεωρώ ότι μέχρι το χειρουργείο διαχειρίστηκα καλά τον εαυτό μου. Βεβαίως είχα κι εγώ δύο- τρεις στιγμές έντονης θλίψης. Άλλα επειδή είχα και το σόου, ξεχνιόμουν αρκετά. Προσπαθούσα να σκέφτομαι θετικά και να ισορροπήσω όσο το δυνατόν την ψυχολογία μου. Μετά το χειρουργείο ίσως να είχα περισσότερες στιγμές αδυναμίας αλλά θεωρό ότι είναι και λίγο ορμονικό. Δεν δίνω σημασία και προχωρώ.

Βγήκατε νικήτρια σε μία δυνατή μάχη. Αισθάνεστε μέσα σας διαφορετική πια;

Αισθάνομαι πολύ τυχερή.

Πολλές φορές όταν αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό γεγονός στη ζωή μας ωριμάζουμε περισσότερο και αλλάζουμε προτεραιότητες. Συνέβη σε εσάς;

Αυτό το βιώνω έντονα τα τελευταία δύο- τρία χρόνια. Έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα . Το συμβάν ήταν άλλη μια απόδειξη ότι πρέπει να ζούμε όπως ορίζουμε και χρειαζόμαστε εμείς και όχι όπως μας προγραμματίζουν.

Τι θέλετε να πείτε σε κάθε άνθρωπο που μπορεί να δίνει επίσης την… ίδια μάχη σήμερα;

Μην φοβάσαι. Όλα αυτά που σκέφτεσαι θα περάσουν πολύ γρήγορα. Να είσαι ήρεμος/η. Να χαμογελάς και όλα θα πάνε καλά. Θα έχεις ένα σημάδι που θα σε κάνει περήφανο, γιατί τα σημάδια δείχνουν ότι έχουμε ζήσει πολύ και έντονα.

Τι μάθατε εσείς έπειτα απ’ ότι περάσατε;

Ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία για πάσα νόσο.

Δείτε το video

Related posts

Μελέτης Ηλίας: “Πάω στο μάρκετ και ντρέπομαι να κοιτάξω τις εκπτώσεις, νομίζουν πως οι ηθοποιοί είμαστε ζάπλουτοι”

Αληθινή ιστορία: Γλίτωσε από τους Ταλιμπάν και έριξε ροδοπέταλα στην εικόνα της Παναγίας από το ελικόπτερο του

Σούσουρο με τις φωτο, με μπικίνι πάνω στο σκάφος: Έτσι είναι το σώμα της Στεφανίδου στα 54 χωρίς ρετούς