«Σαν να περνάω κλιμακτήριο»: Δύσκολες ώρες για την Ιωάννα Τούνη – Γιατί θα σταματήσει τον θηλασμό

Πριν από πέντε μήνες, η Ιωάννα Τούνη έγινε πρώτη φορά μαμά και έφερε στον κόσμο τον γνωστό σε όλους πλέον, Νουνίτο.

Μάλιστα, η ίδια μέσα από τα stories της στο Instagram ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να περιορίσει τον θηλασμό και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνά.

Πέντε μήνες και όλα έχουν αλλάξει

Αρχικά ανέφερε: «Πήγαμε στον παιδίατρο. Το Νουνίτο σήμερα έγινε πέντε μηνών. Έχεις συνειδητοποιήσει ότι έχουν περάσει πέντε μήνες; Εννέα μήνες που τον είχα στην κοιλιά μου και πέντε μήνες που το μωρό έγινε… παιδάκι! Είπα στον γιατρό ότι θέλω σιγά σιγά να αποθηλάσω. Μέχρι σήμερα θηλάζω αποκλειστικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κοιμάμαι τα βράδια.

Ξυπνά έξι με οκτώ φορές το βράδυ, είμαι πάρα πολύ κουρασμένη. Η γυναικολόγος μου με είχε συμβουλεύσει ότι πρέπει να αντικαταστήσω κάποια γεύματα ίσως με σκόνη ή με κάποιο άλλο γάλα γιατί τα οιστρογόνα μου είναι στο μηδέν.

Οι ορμόνες μου είναι φουλ διαταραγμένες, δεν έχω αδιαθετήσει ακόμη μετά τη γέννα και ορμονικά είναι σαν να περνάω κλιμακτήριο αυτή τη στιγμή. Οπότε είμαι άπειρα πρησμένη και έχω φουλ κατακράτηση. Αυτά θα φτιάξουν σιγά σιγά όταν περιορίσω τον θηλασμό…

Δεν είναι κάτι ανησυχητικό, σε κάποιες εγκύους συμβαίνει σε κάποιες όχι. Για αυτόν τον λόγο εγώ δεν έχω περίοδο και είμαι πάρα πολύ πρησμένη. Οπότε ό,τι και να κάνω τώρα σε διατροφή/γυμναστική για όσο θηλάζω, δεν θα χάσω ιδιαίτερα κιλά. Ο μεταβολισμός μου είναι μπλοκαρισμένος από τις ορμόνες. Θα ξανακάνω διατροφή όταν αδιαθετήσω και ξεμπλοκάρει το σύστημα», ανέφερε η Ιωάννα Τούνη.

Related posts

Πήρε θέση 1 μήνα μετά το σάλο η Δανάη Μπάρκα: “Χυδαίο να στέλνουν φωτογραφίες”

“Έδωσε το 25% σε 5 δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών μας”: “Χείμαρρος” Κούγιας για Εύη Βατίδου

Βαρύς χωρισμός για τον Γιώργο Καπουτζίδη: “Οδήγησα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Ελσίνκι για να μου φύγουν τα νεύρα”