Ράνια Τζίμα: «Δεν υπάρχει η τέλεια μητέρα, όλες κάνουμε λάθη. Οι τύψεις δεν βοηθάνε σε κάτι»

H αγαπημένη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Mega, Ράνια Τζίμα φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Όλα για την ζωή μας» και μεταξύ άλλων μίλησε για τον έντονο και αγχωτικό τρόπο ζωής ο οποίος μπορεί να προκαλέσει στρές καθώς και αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ αναφέρθηκε και στον ποιοτικό και ποσοτικό χρόνο που περνάμε με τα παιδιά μας και στην ιδανική σχέση γονιού παιδιού.

Όσα αποκάλυψε

Η Ράνια Τζίμα αρχικά ξεκίνησε λέγοντας «Πιστεύω ότι η τέλεια μητέρα δεν υπάρχει» για να συνεχίσει: «Όποια από μας προσπαθεί να είναι τέλεια είναι waste of time (χάσιμο χρόνου). Οι τύψεις δεν βοηθάνε σε κάτι. Και οι δικές μας μαμάδες είχαν κάποια ελλείμματα, και οι δικές μας μαμάδες κάναν κάποια λάθη. Εμείς θα κάνουμε κάποια άλλα. Λέω στον εαυτό μου και ελπίζω ότι δεν έχω άδικο, ότι μπορεί η Ελένη να μη με έχει εκεί στο σχόλασμα κάθε μέρα, αλλά βλέπει τη μαμά της να προσπαθεί για κάτι που αγαπάει πολύ. Βλέπει επίσης μία οικογένεια όπου δύο άνθρωποι προσπαθούν για αυτήν. Νομίζω ότι αυτά είναι χρήσιμες αποσκευές για το μέλλον της. Άρα, κάτι χάνεις, κάτι κερδίζεις».

Η Ράνια Τζίμα αποκάλυψε ότι έχει συζητήσει για τη δουλειά της με την 7χρονη κόρη της, λέγοντάς της ότι ακολουθεί την καριέρα της επειδή την αγαπάει. Αυτό δίνει στην κόρη της μια βάση για επιθυμίες που δεν πρέπει να εγκαταλείπονται και της δείχνει ότι είναι σπουδαίο να ακολουθείς μια καριέρα που αγαπάς και δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεσαι άσχημα γι’ αυτό.

Αυτό της δείχνει επίσης ότι είναι υγιές και ωφέλιμο για μια μητέρα να φροντίζει τον εαυτό της, καθώς διδάσκει στο παιδί ότι πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της στο μέλλον και ότι πρέπει να την αγαπούν και να της δίνουν την ευκαιρία να μην αισθάνεται την ανάγκη να είναι άψογη.

Και έτσι ο οικοδεσπότης της Μιχάλης Κεφαλογιάννης της έδωσε επάξια τον χαρακτηρισμό «συνειδητοποιημένης μαμάς» αναγνωρίζοντας πως οι ανάγκες μίας γυναίκας δεν σταματούν όταν φέρνει στον κόσμο τα παιδιά της.

Related posts

Εξομολόγηση ψυχής από το Νίκο Γαλανό: «Για κάποια χρόνια ο τζόγος ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου» (video)

Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Δημήτρη Κόκοτα: «Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι»

«Εγώ γκαντέμης;»: Viral έγινε ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok & οι απανωτές αντιδράσεις