“Μπιμπίλας… the Great”: Η «μεταμόρφωση» του Σπύρου Μπίμπίλα σε Μέγα Αλέξανδρο και οι αντιδράσεις περί ομοιότητας

Για τις ανάγκες μιας φωτογράφισής του στο free press «Koita magazine», ο Σπύρος Μπιμπίλας μεταμορφώθηκε ως Μέγας Αλέξανδρος.

Σε ανάρτηση του στα social media όπως μας ενημέρωσε: «Κυκλοφορεί το περιοδικό με την ωραία φωτογράφισή μου ως Μέγας Αλέξανδρος. Έτσι, για να τη… σπάσουμε σε όσους ισχυρίζονται ότι οι Νεοέλληνες ουδεμία συνέχεια έχουν με τους προγόνους μας, που κατοίκησαν κάποτε στην ίδια αυτή ιερή πατρίδα…» έγραψε στην ανάρτησή του, εισπράττοντας τόσο θετικά όσο και αρνητικά σχόλια.

Οι αντιδράσεις στα σχόλια

«Δεν μοιάζεις απλά με τον Μέγα Αλέξανδρο, είσαι ο Μέγας Αλέξανδρος. Αύριο, όταν ξυπνήσεις, μπορεί και να είσαι ο Μέγας Ναπολέων, συμβαίνει σε πολλούς τελευταία» σχολίασε ειρωνικά κάποιος. «Γεια σου, Σπύρο, είσαι… θεούλης!» έγραψε ένας άλλος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το concept του shooting ήταν μια ιδέα της Μαριάμ Νίκου, η οποία βασίστηκε σε ένα αρχαίο νόμισμα με τη μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η αναφορά του ηθοποιού για τον Μέγα Αλέξανδρο

«Με επηρέαζε το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας αλλά και η προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το γεγονός ότι μεγαλώνοντας μου έλεγαν όλοι ότι έχω ομοιότητες με αυτή την προσωπικότητα ήταν κάτι που με επηρέασε και ψυχολογικά. Η πολύ μακρινή καταγωγή μου είναι από την περιοχή της Χαλκιδικής, κάτι που έχω μάθει από τους παππούδες μου, και δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο να υπάρχει μια ομοιότητα ενός νεότερου Έλληνα με έναν πολύ αρχαίο Έλληνα. Δεν δηλώνω απόγονός του, αλλά το να έχεις αρχαιοελληνική κατατομή είναι μια υπερηφάνεια» δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας στο πλαίσιο της συνέντευξης που συνοδεύει την επίμαχη φωτογράφισή του.

Related posts

Συγκινεί ο Good Job Nicky: «Πολλοί ξέρουν τον Γιάννη Πάριο, εγώ ξέρω απλά τον Γιάννη»

Την τελείωσε με 2 λέξεις: Πυρ και μανία ο Άρης Σοϊλέδης μετά τις δηλώσεις της Ασημίνα

«Τέρατα…»: «Αιχμηρός» Κρατερός Κατσούλης για τον χωρισμό με την Κατερίνα Καραβάτου