Πιστή στη θρησκεία η Πηνελόπη Πλάκα: «Πιστεύω πολύ στον Θεό και βλέπω τον γάμο ως ευλογία»

Μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της, διανύει η γνωστή ηθοποιός Πηνελόπη Πλάκα με τη γλύκα της και την ενέργειά της έχει κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού που παρακολουθεί μανιωδώς τη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Η αγαπημένη ηθοποιός αποκαλύπτει στη Realnews άγνωστες πτυχές της προσωπικής της ζωής, όπως το γιατί δεν ακολούθησε τη Νομική, αναφέρεται στη σχέση της με τον επί τέσσερα χρόνια σύντροφό της Θοδωρή Δεδούση, αλλά και στο αν θα αποκτούσε παιδί εκτός γάμου.

Διαβάστε την συνέντευξη

Μίλησέ μας για την καθημερινή σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού…

Κάθε φορά που τελειώνω μια σειρά κάνω διαλογισμό, προσπαθώντας να στείλω όλη μου την ενέργεια στο επόμενό μου βήμα. Είχα στον νου μου ότι ήθελα να κάνω μια καθημερινή σειρά, ώστε να μπορέσει να διαρκέσει και περισσότερα χρόνια γιατί γίνεται συνήθεια στο κοινό. Λίγο αργότερα μου ήρθε η πρόταση από τον Ανδρέα Μορφονιό, τον σκηνοθέτη μας, τον οποίο εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Μου άρεσαν πολύ το σενάριο και ο ρόλος μου και έτσι είπα το «ναι». Από την αρχή, βλέποντας το σενάριο και πως η ΕΡΤ γύρισε μια νέα σελίδα στη μυθοπλασία, πίστευα ότι η σειρά θα κρατήσει για δύο σεζόν και, πράγματι, αγκαλιάστηκε κατευθείαν από τους τηλεθεατές. Η τρίτη σεζόν ήταν έκπληξη για εμένα, γιατί δεχόμασταν πάρα πολλά μηνύματα ότι «δεν θέλουμε να σταματήσει ο ‘‘Πλάτανος’’». Το γνώριζαν, φυσικά, αυτό και το κανάλι και η παραγωγή, οπότε μαζευτήκαμε λίγο μετά τα Χριστούγεννα και είπαμε ότι θα το συνεχίσουμε. Και αυτό αποφασίστηκε αρκετά γρήγορα.

Μίλησέ μας για τον ρόλο σου. Τι μπορείς να μας αποκαλύψεις για το τέλος της φετινής σεζόν;

Η ζωή σε αυτό το χωριό ποτέ δεν είναι ήρεμη, υπάρχει πάντα ένα μυστήριο και πολλές ανατροπές. Η ηρωίδα μου θα φτάσει μέχρι την Ιταλία για να βρει την άκρη του μυστηρίου και έτσι θα ανοίξει η πόρτα για τον τρίτο κύκλο.

Ο χαρακτήρας της Κατερίνας έχει κοινά στοιχεία με εσένα;

Η Κατερίνα είναι εντελώς διαφορετική από εμένα, είναι μια συνεσταλμένη κοπέλα, δυναμική και τσαούσα, αλλά με μια άλλη μορφή. Εγώ είμαι μπουρλότο, έχω πολλή ενέργεια μέσα μου. Η Κατερίνα με κατευνάζει, με ηρεμεί. Κάθε ρόλος μπορεί να σε οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια.

Στη σειρά υποδύεσαι μια κοπέλα που έφυγε από την πόλη και βρήκε τον έρωτα στο χωριό, στο πλευρό του Παναγή, τον οποίο παντρεύτηκε. Στη ζωή σου σκέφτεσαι να παντρευτείς;

Πρέπει να ρωτάμε τους ανθρώπους αν θέλουν να παντρευτούν; Δεν ξέρω τι να σου πω, μπορεί ναι, μπορεί και όχι.

Όμως, τα τελευταία τέσσερα χρόνια είσαι σε σχέση…

Είμαι σε σχέση, αλλά δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι θέλουν να παντρευτούν, ούτε να κάνουν παιδί. Το ότι είμαστε σε σχέση δεν σημαίνει ότι δέσαμε τον γάιδαρό μας και θα κάνουμε ό,τι μας έχει μάθει η κοινωνία. Δύο άνθρωποι είναι σε σχέση γιατί είναι καλά, γιατί είναι ευτυχισμένοι και αγαπημένοι. Είναι επιλογή και όχι επιταγή της κοινωνίας. Επειδή πιστεύω πολύ στον Θεό και στη θρησκεία μας, βλέπω τον γάμο ως ευλογία, γιατί ξεκινάς με έναν άνθρωπο να δημιουργήσεις οικογένεια. Για εμένα ο γάμος ισούται με την οικογένεια. Δεν θα παντρευτώ επειδή είμαι τέσσερα χρόνια σε σχέση, αυτό δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Αν κάποια στιγμή παντρευτώ, θα το κάνω για να πάρω την ευλογία να δημιουργήσω οικογένεια και φυσικά, επειδή μου αρέσουν και τα πάρτι, θα κάνω και ένα πάρτι… αλλά δεν είναι ο σκοπός το πάρτι.

Θα έκανες παιδί εκτός γάμου;

Εξαρτάται… Και μόνη μου να έκανα παιδί και το να υιοθετούσα παιδί θα μου ήταν το ίδιο. Γενικά, αν φτάσω στο σημείο να θέλω να κάνω παιδί, είμαι ανοιχτή σε όλα.

Related posts

Ραγίζει καρδιές η η Δώρα Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Ένα μήνα πριν “φύγει”, του είπα όλα όσα έπρεπε να του πω»

Ρίγη συγκίνησης: Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Άγιο Όρος

Ασπίδα για την Ασημίνα Χατζηανδρέου ο Χρήστος Δάντης: “Όταν, λοιπόν, είσαι αναξιοπρεπής και έχεις βρίσει έναν άνθρωπο…”