“Όταν έπιασα πάτο, πήγα για απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ”: Συγκλονίζει ο Πέτρος Λαγούτης για τη μάχη με τον εθισμό

Στο Enjoy της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, παραχώρησε συνέντευξη ο Πέτρος Λαγούτης, τον οποίο βλέπουμε στην σειρά «Παγιδευμένοι» του ΑΝΤ1 και στην παράσταση «Τέλειοι Ξένοι», αναφέρθηκε στις δύσκολες προσωπικά στιγμές που πέρασε με τον εθισμό αλλά και στη συνέχεια με τον χωρισμό του.

Διαβάστε την συνέντευξη

Πόσους πειρασμούς δέχεται ο σύγχρονος άνθρωπος με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που φέρνει τις ερωτικές σχέσεις πιο εύκολα στο σπίτι σου από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Θεωρώ ότι ζούμε σε μία εποχή πολύ δύσκολη για όλες τις ανθρώπινες σχέσεις. Και με την τεχνολογία αντί να διευκολυνθεί η κατάσταση, μάλλον έχει δυσκολέψει περισσότερο. Δεν ξέρω αν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία, ποιοτική ή μεγαλύτερη μοναξιά και πιο επιφανειακές και επιδερμικές σχέσεις. Όλη αυτή η επίπλαστη χαρά και η ομορφιά των φίλτρων εν τέλει δεν σε βοηθά να γνωρίσεις τον εαυτό σου και τι πραγματικά θέλεις.

Πάμε να αντικαταστήσουμε μέσα από τα likes και τους φίλους του Facebook, που οι περισσότεροι είναι άγνωστοι προς εμάς. Δεν είναι καλύτερο να δρας και να σηκώνεσαι από τον καναπέ, να αγωνίζεσαι με άλλους τρόπους, παρά να σχολιάζεις και να διαπληκτίζεσαι με αγνώστους από τα social media; Μου φαίνεται πολύ τοξικό.

Έχετε αναφερθεί στις προσωπικές κακοτοπιές και μπράβο σας, γιατί βοηθήσατε πολλά άτομα. Πώς τις διαχειριστήκατε;

Όταν έφτασα στον πάτο, με τόλμη. Ο εθισμός σε μια συνήθεια, όπως κι αν λέγεται αυτή, αλκοόλ, τζόγος, τυχερά παιχνίδια, κάπνισμα, φαγητό, ουσίες, χρειάζεται δραστικές κινήσεις. Ήταν μια στιγμή που έπρεπε να πάρω σημαντικές αποφάσεις για τον εαυτό μου. Και το έκανα. Ζήτησα βοήθεια.

Πήγα για απεξάρτηση στο ΚΕΘΕΑ. Οπότε για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να πάρεις και κάποιες σκληρές αποφάσεις. Καμιά φορά η ζωή τα φέρνει έτσι που βρίσκεσαι να κάνεις πράγματα που ούτε εσύ ο ίδιος είχες φανταστεί ότι θα έκανες ή να έρθεις αντιμέτωπος με καταστάσεις που δεν είχες διανοηθεί ποτέ. Εκεί χρειάζεται δύναμη για το ποιον δρόμο να διαλέξεις, παίζουν ρόλο οι καταβολές, η διαπαιδαγώγηση που έχεις λάβει αλλά και ο χαρακτήρας.

Για τα παιδιά σας, καθώς είπατε τη μαγική λέξη «διαπαιδαγώγηση», ποιο είναι το κύριο μέλημά σας;

Τους γιους μας τούς μεγαλώσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια κι έτσι συνεχίζουν να είναι ακόμα οι σχέσεις μας. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, είμαστε ειλικρινείς μαζί τους. Κάπως έτσι διαχειριστήκαμε και την περίοδο του χωρισμού μας. Νομίζω ότι τα καταφέραμε να κρατήσουμε ένα ωραίο επίπεδο επαφής και επικοινωνίας.

Related posts

Η Κατερίνα Ζαρίφη καθηλώνει: «Θα ήθελα να υιοθετήσω ένα παιδί, να γίνω μαμά αγκαλιάς και όχι κοιλιάς»

Κατερίνα Στικούδη: «Κρίνουν γιατί έχω παντρευτεί αυτόν. Δεν δέχομαι από κανένα να μειώνει τον σύζυγό μου»

Ένα τσιγάρο για να πάρει μια ανάσα από τον μαραθώνιο: Ο 50χρονος που κάνει τον γύρο του διαδικτύου