Όλα τα φώτα πάνω στη Βεργίνα: Αρχαιολόγοι βρήκαν το λουτρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου στις Αιγές

Σε μια μεγάλη ανακάλυψη έφτασαν οι αρχαιολόγοι, καθώς εντόπισαν την παλαίστρα και το λουτρό που έπαιρνε το μπάνιο του ο Μέγας Αλέξανδρος στην εφηβεία του, μαζί με τον παιδικό του φίλο, Ηφαιστίωνα.

Ειδικότερα, βρετανικό μέσο ενημέρωσης κάνει λόγο για την ανακάλυψη στο ανάκτορο των Αιγών, τον λεγόμενο «Παρθενώνα της Μακεδονίας», στην πόλη της Βεργίνας, έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς του Channel 4 «Bettany Hughes’ Treasures of the World», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαΐου.

«Είναι το πιο εκπληκτικό θέαμα, να βλέπεις τις Αιγές να ανασκάπτονται και να έρχονται στο φως», δήλωσε η παρουσιάστρια.


Μιλώντας για τη σπουδαία ανακάλυψη σε ό,τι αφορά τον Μέγα Αλέξανδρο, η παρουσιάστρια της σειράς δήλωσε: «Υπάρχει ένας τεράστιος αγωγός αποχέτευσης που είναι χαραγμένος στον βράχο και ένα κοινόχρηστο μπάνιο».

«Εδώ θα πρέπει να έκανε μπάνιο ο Μέγας Αλέξανδρος με τους συντρόφους του, όπως τον Ηφαιστίωνα κι όλους εκείνους τους νεαρούς άνδρες που ταξίδευαν μαζί του σε εκστρατείες και μετά τον θάνατό του διαπληκτίζονταν για την αυτοκρατορία του», συνέχισε η παρουσιάστρια του Channel 4.

«Ήταν απίστευτα δραστήριοι στο γυμναστήριο, πολεμώντας και παλεύοντας. Εκπαιδεύονταν στο κυνήγι. Η κρεβατοκάμαρά του δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, αλλά όλα τα διαμερίσματα του παλατιού είναι εκεί», τόνισε, για να καταλήξει: «Μπορεί να μην έχω μπει ακόμα στο υπνοδωμάτιο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά έχω μπει στο μπάνιο του».

Related posts

Στη φόρα το SMS του Απόστολου Λύτρα στη σύζυγό του – «Σοφία σ’ αγαπάω, συγγνώμη, το μόνο που θέλω είναι να πεθάνω»

«Στρίμωξε» τη Δήμητρα Λιάνη η Μαργαρίτα Παπανδρέου: «Ο Ανδρέας είχε μετανιώσει για…»

Ραγδαίες εξελίξεις: Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας – Είναι έτοιμος να υποστεί τις ποινές