Λούκας Γιώρκας: «Έχω εναποθέσει τα πάντα στο Θεό, η εκκλησία είναι νοσοκομείο που γιατρεύει την ψυχή»

Ο Λούκας Γιώρκας, ο οποίος έγινε στο γνωστός στην Ελλάδα μέσα από την συμμετοχή του στο X-Factor έχει μιλήσει κατά καιρούς για την σχέση του με τη θρησκεία και την εκκλησία.

Ο τραγουδιστής γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1986 στο Δήμο Αραδίππου στη Λάρνακα Κύπρου. Ο ίδιος ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας στα 9 του χρόνια στο Trinity College London. Εκτός αυτού, ξεκίνησε μαθήματα Βυζαντινής μουσικής ενώ στην ηλικία των 10 έπαιζε τρομπόνι στη Φιλαρμονική ορχήστα του Δήμου Αραδίππου.

Σε ηλικία 22 ετών, το 2008, ο ερμηνευτής μετέβη στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο X-Factor, όπου και αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού, ενώ το 2011 διακρίθηκε στην 7η θέση με το τραγούδι «Watch my dance» στον Διαγωνισμό της Eurovision.

Λούκας Γιώρκας: Η αναφορά του ερμηνευτή στη σχέση του με τη θρησκεία και την εκκλησία

Ο ίδιος έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι είναι πολύ κοντά στο Θεό, αναφέροντας: «Πέρασα και από τη διαδικασία της φαρμακευτικής αγωγής, συνομιλώντας με τον πνευματικό μου και με έναν ψυχολόγο. Μου πήρε κάποια χρόνια μέχρι να βρω αυτή τη “συνταγή”. Έχω εναποθέσει τα πάντα στο Θεό. Προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά μπορώ στην εκκλησία. Έχουμε λανθασμένα την άποψη ότι η εκκλησία είναι δικαστήριο και ότι είναι παλιομοδίτικο. Είναι ένα νοσοκομείο που γιατρεύει την ψυχή, τον άνθρωπο ολόκληρο».

Τέλος, ο ίδιος μιλώντας για το χώρο του τραγουδιού και τις δυσκολίες, ανέφερε: «Σε αυτό το χώρο με δυσκόλεψε περισσότερο η δημοσιότητα. Η έκθεση της προσωπικής μου ζωής δεν με ενόχλησε ως προς το ότι δεν προκάλεσα εγώ εσκεμμένα κάτι. Με στεναχωρούσε όταν από μια συνέντευξη το μόνο που κρατούσαν ήταν για τα προσωπικά μου γιατί εισέπραττα ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τίποτα άλλο παρά για αυτό. Στο παρελθόν είχα βιώσει κρίσεις πανικού».

Related posts

Μαθεύτηκαν τα δυσάρεστα για το Nemo: Έχασε τελικά το τρόπαιο της Eurovision, δυστυχώς περνάει δύσκολες ώρες

Ενοχλημένη για τον Τσαγκρίδη η Κατερίνα Καινούργιου: «Ρώτα τον εσύ αγάπη μου…»

Παραδέχεται το λάθος της η Ελεονώρα Μελέτη: «Προσπάθησα να κρατήσω ισορροπίες σε μια εκπομπή»