«Κόλαφος» ο Ιωάννης Μελισσανίδης: «Αγωνίστηκα με λεβεντιά και μαγκιά, αυτοί που μου επιτέθηκαν θα έπεφταν σαν πεταλουδίτσες»

Με αφετηρία την Αρχαία Ολυμπία ο Ιωάννης Μελισσανίδης ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και μιλά για τη «δύναμη του ονείρου». Με αφορμή την ομιλία του, αποκάλυψε στην εκπομπή του Mega, «Ακόμα δεν είδες τίποτα», τα δικά του όνειρα και τη δύναμή τους που τον έφτασε στην κορυφή του αθλητισμού.

Όσα ανέφερε

«Το πρώτο μου όνειρο ήταν να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο να μιλήσω σε παιδιά για τη δύναμη του ονείρου», είπε αρχικά. Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι γονείς του στην αρχή ήταν αρνητικοί με την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, όμως έκανε απεργία πείνας και κάπως έτσι κατάφερε να τους πείσει να τον πάνε για πρώτη φορά σε γυμναστήριο.

Όσον αφορά τον γάμο και τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ο Ιωάννης Μελισσανίδης δήλωσε: «Είμαστε στον 21ο αιώνα. Ποιος θα σου πει ποιον ή ποια θα αγαπήσεις; Ο σωστός γονέας είναι αυτός που θα δώσει αγάπη, προστασία και μία σωστή παιδεία στο παιδί του. Η εκκλησία καλά κάνει και μιλάει, δεν με αφορά ο τρόπος της, ούτε με ακουμπά. Ο γάμος έχει να κάνει με ξεκάθαρα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης για τον αθλητισμό και τον έρωτα

«Όταν μίλησα για τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό δέχτηκα αρνητικά σχόλια, αλλά δεν με αφορούσαν καθόλου. Έλεγαν ό,τι ήθελαν για έναν άνθρωπο που αγωνιζόταν με πέντε κήλες στη μέση και ένα κάταγμα κοπώσεως στο πόδι», είπε στη συνέχεια για τις διακρίσεις του στον αθλητισμό.

Και συμπλήρωσε: «Έφερα την υψηλότερη βαθμολογία με ένα άλμα που κατοχυρώθηκε ως “άλμα Μελισσανίδη”. Είχα λεβεντιά και μαγκιά να το κάνω, γιατί θα μπορούσα να πω ότι πονάω, όπως θα έκαναν σίγουρα αυτοί που μου επιτέθηκαν. Αν τους κάνεις “φου” θα πέσουν σαν πεταλουδίτσες. Η δική μου απάντηση ήταν ότι έφερα μία δεύτερη ολυμπιακή διάκριση. Μετά ήρθαν να μου ζητήσουν συγγνώμη… Δεν είμαι ο Θεός να τους συγχωρήσω».

Κλείνοντας ο Ιωάννης Μελισσανίδης δήλωσε πως θα ερωτευόταν αμέσως κάποιον που δεν θα ήξερε ποιος ήταν, καθώς η ομορφιά είναι να μαθαίνεις τον άλλον, ενώ τόνισε πως εάν ήθελε να δηλώσει συμμετοχή ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα μπορούσε να το κάνει.

«Δεν ήμουν ένας αθλητής που προερχόταν από αθλητική οικογένεια. Οι γονείς μου στερήθηκαν για να κάνω αυτά που έκανα. Ήμουν τυχερός που είχα υπέροχους γονείς. Οι γονείς μας, ακόμα και αν έχουν πεθάνει, υπάρχουν μέσα μας και μας προστατεύουν, τους κουβαλάμε. Τους αγαπάω πολύ», κατέληξε στις δηλώσεις του.






Related posts

Ραγίζει καρδιές η η Δώρα Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Ένα μήνα πριν “φύγει”, του είπα όλα όσα έπρεπε να του πω»

Ρίγη συγκίνησης: Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Άγιο Όρος

Ασπίδα για την Ασημίνα Χατζηανδρέου ο Χρήστος Δάντης: “Όταν, λοιπόν, είσαι αναξιοπρεπής και έχεις βρίσει έναν άνθρωπο…”