Κι όμως υπάρχουν: Όλο το ίντερνετ χειροκροτά Κανάκη,Τζίμα και Μουτσινά για τα λόγια τους σαν φωτεινό παράδειγμα στο σκοτάδι

Η ελληνική τηλεόραση, για πρώτη φορά, έδειξε την αλήθεια, είπε την αλήθεια. Οι χθεσινές εκπομπές, θα έπρεπε να πάρουν βραβείο κι όπως θα έλεγε και ο Νίκος Μουτσινάς, η “Χρυσή τηλεόραση” τους ανήκει. Τις τελευταίες ημέρες, ακούμε ένα σωρό πράγματα, σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη. Καμία σχέση, με τις κίτρινες εκπομπές και τα κροκοδείλια κλάματα, που έχουμε συνηθίσει.

Το δυστύχημα στα Τέμπη έμελλε να είναι αυτό που έκανε μια ολόκληρη χώρα να μιλήσει για τις κρατικές παθογένειες, παθογένειες οι οποίες κρύβονται καλά κάτω από το χαλί μέχρι να θρηνήσουμε θύματα. Κάποιοι, όμως, εξακολουθούν να στέκονται στο ανθρώπινο λάθος ή το πώς αυτό το έγκλημα θα λειτουργήσει υπέρ μας, αφού είναι γνωστό ότι ο Έλληνας αν δεν πάθει, δεν θα μάθει.

Τραγωδία Τέμπη: Οι παρουσιαστές που άξιζαν το χειροκρότημα χθες Δευτέρα 6/2

Και ενώ οι μηχανισμοί προπαγάνδας προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον δέκτη, υπάρχουν κάποιοι πομποί που κρατούν τίμια στάση. Το ίδιο είχαν κάνει και τον Δεκέμβρη του 2008, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ακολούθησαν και λάθη. Από χθες το βράδυ, λοιπόν, διαβάζουμε παντού για τους Ράδιο Αρβύλα και το σχόλιο του Αντώνη Κανάκη. Είναι σημαντικό που μια σατιρική εκπομπή γίνεται το νο1 θέμα συζήτησης και είναι σημαντικό γιατί, ειδικά αυτές τις μέρες, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Κατά την έναρξη της εκπομπής, ο Αντώνης Κανάκης μίλησε για την επιστροφή στην κανονικότητα της λοβοτομής και του Survivor, εστιάζοντας στο πώς χειρίζονται οι δημοσιογράφοι με τις γραβάτες και τα σακάκια το έγκλημα στα Τέμπη, τη συγνώμη του πρωθυπουργού και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή. Τα αυτονόητα είπε, πόσο συχνά τα ακούμε όμως στην ελληνική τηλεόραση; Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του παρουσιαστή:

«Κάνουν ό,τι μπορούν όλοι τους για να επιστρέψουμε σε αυτή τη χαζοχαρούμενη κανονικότητα μην ξεχνάμε ότι στο τριήμερο πένθος έπαιζε Survivor. Θα κάνουν ό,τι μπορούν να επιστρέψουμε στην κανονικότητα της λοβοτομής γιατί βολεύει και τους πολιτικούς αλλά και τα κέρδη γιατί η στενοχώρια δεν έχει διαφημίσεις, η διαφήμιση θέλει χαρά».

«Δε θα έπρεπε απλά να παραιτηθεί. Θα έπρεπε να συλληφθεί μαζί με τους προηγούμενους και όσους κυβέρνησαν. Αυτό σκέπτεται ο απλός κόσμος. Αλλά δεν υπάρχει αυτή η πρόβλεψη από το νομικό πλαίσιο. Πρέπει να αλλάξει αυτό, πρέπει να αισθάνονται την ευθύνη οι κυβερνώντες. Αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι το αυτονόητο, να υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις».

«Όχι, η τραγωδία δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, είστε ανίκανοι. Δεν δέχομαι τη συγνώμη σου. Ψάχνω να βρω έναν λόγο να την δεχτώ αλλά δεν βρίσκω», προσπαθώντας να βρει λογική στην τραγωδία που ζουν 57 οικογένειες και μαζί τους όλοι μας. Τι να την κάνουμε τη συγγνώμη σου ακριβώς;»

Οι Ράδιο Αρβύλα δεν ήταν οι μόνοι που συζητήθηκαν χθες καθώς τόσο ο Νίκος Μουτσινάς όσο και η Ράνια Τζίμα, επέλεξαν να πορευτούν και εκείνοι με τη λογική, παρεκκλίνοντας από τη στάση που κρατά η ελληνική τηλεόραση στο σύνολό της. Ίσως και να υπάρχει ελπίδα.

Related posts

Ζόρια για τον μπαμπά Θοδωρή Μαραντίνη: «Μεγαλώνω μόνος μου 2 παιδιά, περνάω δύσκολα»

Αννα Φόνσου: «Έντυσα & έβαψα τη νεκρή αδερφή μου, έμεινα 5 μήνες μαζί της στον τάφο μέσα στο νεκροταφείο»

10 λέξεις ήταν αρκετές για την Κάρμεν Ρουγγέρη: «Με τα χρήματα του ελληνικού λαού βολεύουν τους δικούς τους»