Γρηγόρης Βαλτινός: «Τα ριάλιτι εθίζουν τον κόσμο στο κουτσομπολιό και την κατινιά»

Στην εφημερίδα Παραπολιτικά και στην Σάσα Σταμάτη, παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός και αναφέρθηκε στο κίνημα του #MeToo αλλά και το τηλεοπτικό προσκήνιο έτσι όπως διαμορφώνεται με την πληθώρα των ριάλιτι.

Γρηγόρης Βαλτινός: Διαβάστε όσα είπε

Το 2022 ήταν η χρονιά κατά την οποία το κίνημά «#MeToo» πήρε παγκόσμια τεράστιες διαστάσεις. Θέλω τη δική σας θέση.

Ήταν κάτι που θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή. Θεωρώ όμως µμεγάλη αδικία το ότι επικεντρώθηκε στο θέατρο, αν και το καταλαβαίνω, γιατί οι άνθρωποι που ασχολούνται µε το θέαμα και είναι στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας δίνουν πολλή τροφή στα µμέσα µμαζικής ενημέρωσης. Πρέπει όμως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε επιπόλαια συμπεράσματα.

Τι εννοείτε;

Εννοώ ότι είμαι κάθετα αντίθετος στα λαϊκά δικαστήρια, γιατί κάποιες από αυτές τις περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και εξ αυτού έχουν φτάσει στη ∆δικαιοσύνη, αλλά πλέον θα αποφανθεί αυτή. Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

Είστε στον χώρο περίπου 40 χρόνια και είστε ένας πολύ γοητευτικός άνδρας. Είχατε ζήσει ποτέ στην αρχή της καριέρας σας παρόμοιες καταστάσεις;

Όχι και, όποτε αισθανόμουν κάτι στην ατμόσφαιρα, είτε το γύριζα στην πλάκα είτε «έκοβα λάσπη».

Πώς σας φαίνεται η επιστροφή στα ριάλιτι;

Τα ριάλιτι πάντα μου δημιουργούσαν πολύ σοβαρό προβληματισμό κι αυτό γιατί απασχολούν πολύ τον κόσμο, απομακρύνοντάς τον από τα σοβαρότερα προβλήματα. Είναι χαμένος χρόνος από τη ζωή µας και µας αποσπά από ποιοτικές ασχολίες, που µας είναι απαραίτητες για να προχωρήσουμε τον εαυτό µας και τη χώρα µας μισό βήμα πιο μπροστά. Βέβαια, καταλαβαίνω γιατί γίνονται: Γιατί η μια εκπομπή δίνει τροφή και υλικό στην άλλη και αυτό µας αποσπά από την ουσία των πραγμάτων. Έχουμε καταντήσει η µία εκπομπή να σχολιάζει τι ειπώθηκε στην άλλη. Είναι κάτι που εμένα προσωπικά µου δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, γιατί εθίζει τον κόσμο στο κουτσομπολιό και την κατινιά.

Related posts

Κόλαφος η Ιωάννα Μαλέσκου για Βαγγέλη Περρή: «Δε θέλω να μιλάω γι’ αυτόν τον άνθρωπο»

«Ένας άνδρας ανοίγει το μπούστο μιας γυναίκας και…»: Η αιχμηρή απάντηση της Συνατσάκη μετά τις δηλώσεις Ψινάκη

Ο προβληματισμός της Ιωάννας Τούνη: «Τσάμπα τα φίλτρα! Δεν ξέρω τι σκ@τα γίνεται! Όταν με βλέπετε από κοντά λέτε…»