Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν πάει κανένας να αλλάξει τη φύση, την ισονομία θέλουμε»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το νομοσχέδιο σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Τι είπε για όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Όσα ανέφερε

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη (10/1).

«Στο τέλος της ημέρας, αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ένα ζήτημα το οποίο προχωράει και είναι ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται ότι θέλει να το προχωρήσει γρήγορα και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα» είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Υπάρχουν οικογένειες -γιατί ξεκίνησε από αυτές τις οικογένειες- οι οποίες ειλικρινά ταλαιπωρούνται 15, 16, 17, 18 χρόνια περιμένοντας ένα χαρτί το οποίο να μπορεί να καλύψει το παιδί τους. Και να καλύπτει και τους ίδιους. Και αυτή τη στιγμή αυτό το χαρτί φαίνεται ότι είναι πιο κοντά από ποτέ. Αυτό είναι η νούμερο ένα είδηση και το πιο σημαντικό από αυτά που συνέβησαν χθες» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «είναι σε σωστή κατεύθυνση όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός» στη συνέντευξή του στον Γιώργο Κουβαρά.

«Στο τέλος της μέρας, δηλαδή, αυτό μετράει. Μπορεί να περίμενα να ακούσω κάτι παραπάνω ή κάτι καλύτερο ή έναν λόγο πιο υποστηρικτικό για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ και έχουμε ακούσει πολλές χυδαιολογίες, πολλές βρισιές, πολλά υποτιμητικά, πολλά προσβλητικά και πολλά μειωτικά σχόλια από πολύ κόσμο το τελευταίο διάστημα και ήλπιζα λίγο να βοηθήσει στο να μπει ένα τέλος σε αυτό. Ίσως βέβαια επειδή ήταν κάπως μετριοπαθής και ήρεμος, ίσως να βοηθήσει τελικά και να θέλησε να ρίξει τους τόνους και είπε κιόλας ότι σκοπός είναι να συνεννοηθούμε. Άρα, μπορεί και τελικά με μια δεύτερη ανάγνωση να το πετύχουμε και αυτό» προσέθεσε.

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν πάει κανένας να αλλάξει τη φύση»
«Και να πούμε και κάτι άλλο, επειδή ακούμε πολλές φορές η φύση λέει αυτό, λέει το άλλο. Εδώ δεν πάμε να αλλάξουμε τη φύση, δεν θα πάει κανένας με τον σύντροφό του και θα πει γεια σας, έχουμε δύο σπερματοζωάρια, θέλω να κάνουμε παιδί. Με ένα σπερματοζωάριο και ένα ωάριο γίνεται πάντα το παιδί. Αυτό δεν θα αλλάξει. Αυτό ορίζει η φύση και έτσι θα συνεχίσει να γίνεται. Η φύση όμως δεν δημιούργησε τον γάμο. Ο γάμος είναι ένα κατασκεύασμα το οποίο το έφτιαξε ο άνθρωπος και φτιάχνοντάς το αποφάσισε κάποιους ανθρώπους να τους αποκλείσει από αυτό» επισήμανε ο κ. Καπουτζίδης.

Η ισονομία τόνισε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. «Δεν το θέλουν οι άνθρωποι οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι τον γάμο γιατί ντε και καλά θέλουν όλοι να πάνε να παντρευτούν. Την ισονομία θέλουμε. Όταν με αντιμετωπίζεις, όταν μου δίνεις λιγότερα δικαιώματα ως άνθρωπο, πάει να πει ότι με αντιμετωπίζεις ως έναν κατώτερο πολίτη. Και αν με αντιμετωπίζεις εσύ ως κράτος ως κατώτερο πολίτη, δίνεις το οκέι και στους πολίτες σου να με αντιμετωπίζουν ως κατώτερο. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Βρισιές, χυδαιότητες, επιθέσεις, δολοφονικές επιθέσεις, όλα αυτά προκύπτουν επειδή το ίδιο το κράτος μας έχει τοποθετήσει στη βήτα κατηγορία πολιτών» ανέφερε επίσης ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Δεν είμαι σύμβουλος του πρωθυπουργού»
Σχετικά με την επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην οποία αναφέρθηκε δημόσια πρόσφατα ο κ. Καπουτζίδης, επισήμανε πως όπως ξεκίνησε ο λόγος του κ. Μητσοτάκη χθες για το συγκεκριμένο ζήτημα, ήταν «σαν συνέχεια αυτής της συζήτησης».

«Γιατί στην ουσία, αυτό το οποίο είχαμε συζητήσει από τότε, είχε πει ότι αυτό θα ήθελα όντως να το κάνω στη θητεία μου. Και από τότε ακόμα φαινόταν ότι γνώριζε τα ζητήματα και φαινόταν από τότε ακόμα ότι είχε ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα με τις οικογένειες και τα παιδιά που υπήρχαν ήδη. Στην ουσία, ήταν, έτσι όπως ξεκίνησε ο λόγος του, σαν συνέχεια αυτής της συζήτησης. Δεν με κάλεσε για να τον συμβουλεύσω. Δεν είμαι σύμβουλος του πρωθυπουργού. Είχα κάνει ένα ερώτημα κάποτε, γιατί είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα και από μόνος του θέλησε να μου απαντήσει» περιέγραψε ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος.

Related posts

“Όταν οι άνθρωποι αλλάζουν”: Αφοπλιστική η Μπακοδήμου, απαντά 1η φορά για το τέλος της φιλίας με τον Σεργουλόπουλο

Λύγισε στον αέρα η Νένα Χρονοπούλου μιλώντας για τον γιο της – «Εγώ δεν είμαι ηρωίδα»

“Ζω διπλή ζωή”: Τούμπα όλα για τη Σίσσυ Χρηστίδου μετά το διαζύγιο, η νέα ζωή, τα ξεκαθαρίσματα & τα 2 παιδιά