Φώτης Σεργουλόπουλος: «Οι ομοφυλόφιλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά»

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην πατρότητα και στην μητρότητα, καθώς και για όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου με φόντο το ελληνικό metoo.

Όσα ανέφερε

Πατέρας ενός παιδιού και ο ίδιος, ο Φώτης Σεργουλόπουλος υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των ομόφυλων ζευγαριών να αποκτούν παιδιά.

«Ποιο είναι το κακό πρότυπο οικογένειας; Τι, ότι το παιδί μπορεί να παρεκκλίνει; Θα πάθει κάτι;» σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή Tik Talk, προσθέτοντας πως ο ίδιος βγήκε από ετεροφυλόφιλη οικογένεια. «Δεν είμαστε πρότυπα, θέλουμε να ζούμε όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Εγώ δε θέλω να γίνω πρότυπο».

«Με το να δώσεις δικαιώματα σε μια μερίδα ανθρώπων τον κάνεις πρότυπο;» αναρωτήθηκε, λέγοντας πως ο ίδιος δεν φοβάται καθόλου το ενδεχόμενο bullying στο παιδί του. «Είναι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε μπούλινγκ. Και θα τσακωθεί και όλα. Δεν μπορείς να το έχεις για πάντα προστατευμένο. Το αποφεύγεις νομίζω αυτό όταν το παιδί καταλαβαίνει ότι είσαι πάντα δίπλα του και μπορεί να σου ανοιχτεί».

«Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει, το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;» υποστήριξε.

Ερωτώμενος για το πώς είναι ο ίδιος ως πατέρας χαρακτηρίζει τον εαυτό του «λίγο αυστηρό». «Τηρώ τους κανόνες. Πρέπει να υπάρχουν κανόνες. Έτσι πιστεύω. Τους κανόνες πρέπει να τους ακολουθώ πρώτα εγώ. Είμαι πειθαρχημένος (…) Συνεννοούμαστε. Είναι ένα πολύ καλό παιδί» δηλώνει για τον γιο του και παραδέχεται ότι τον τρομάζει η εφηβεία.

«Πιστεύω όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μια προβολή του εαυτού σου. Θυμάσαι αυτά που είχες κάνει εσύ. Θυμάμαι τη δική μου εφηβεία. Ήμουν μούγκα, κάτω το κεφάλι, μηδέν. Ήξερα ότι αυτό το σιωπηλό τους σπάει τα νεύρα» είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

«Δεν είναι δύσκολο, είναι πολύ εύκολο να είσαι γονιός, δε βρίσκω κάποια δυσκολία. Δε χρειάζεται να πας σε σχολείο. Δε ξέρω αν φταίει που το παιδί μου είναι μικρό, αν εγώ είμαι καλός γονιός ή αν το παιδί μου είναι πολύ εύκολο αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο. Δε χρειάζεται να μάθεις, μπορείς να παίρνεις συμβουλές αλλά δεν είναι δύσκολο, είναι απλό πράγμα».

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε και για τις καταγγελίες στον χώρο του Θεάτρου και την στενή σχέση του με την Τζένη Μπότση που κατήγγειλε γνωστό ηθοποιό. Αποκάλυψε ότι γνώριζε ιστορίες και προέτρεψε να τα θύματα να μιλήσουν «γιατί δε μου άρεσε να βλέπω γυναίκες να κρατούν μέσα τους αυτά τα πράγματα. Μου αρέσουν να αποκαλύπτονται πράγματα» είπε.

«Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να τιμωρούνται. Πρέπει αυτό το πράγμα να σταματήσει. Σταματάει με αυτόν τον αμήχανο τρόπο αλλά σταματάει. Η Τζένη είπε ότι μετανιώνει που δεν το είπε νωρίτερα γιατί άφησε να συμβεί το ίδιο και σε άλλες γυναίκες. Αν το είχε κάνει όμως νωρίτερα μπορεί να μην είχε σταματήσει αυτό» δήλωσε.

«Είμαι περήφανη για τον τρόπο ζωής, της επιλογές του, τον τρόπο που ξέρει να αγαπά και να υπερασπίζεται τον κόσμο» είπε η Τζένη Μπότση για τον φίλο της ενώ ο Γιώργος Καπουτζίδης τον αποκάλεσε «πηγή έμπνευσης, πρότυπο, παράδειγμα, όχι μόνο για μένα για πολλούς ανθρώπους». Σε ό,τι αφορά στα τηλεοπτικά δρώμενα επισήμανε ότι του λείπει περισσότερο σαν ατμόσφαιρα, το δημιουργικό κομμάτι της τηλεόρασης και αυτός είναι και ο λόγος που κάνει το δικό του διαδικτυακό κανάλι στο Youtube.

Related posts

“Έφαγε” άκυρο ο Λιάγκας: Μαθεύτηκε η αιτία που ο Μικρούτσικος έφυγε άρον άρον από το «Πρωινό» πριν ξεκινήσει η συνέντευξη

Γιάννης Πουλόπουλος: «Η μητέρα μου είχε γνωρίσει κοπέλες που είχα, δεν της είπα ποτέ ότι είμαι ομοφυλόφιλος»

«Κλαίω και είμαι σε σοκ»: Καταρρακωμένη η Κατερίνα Καινούργιου μετά από αυτά που είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος