Φώτης Σεργουλόπουλος: «Μπορεί τώρα να μας βλέπουν παιδιά που άκουγαν τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπάνε εναντίον τους»

Το βράδυ της Πέμπτης 15/2 ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο που επιτρέπει και νομιμοποιεί τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος που έχει μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα και πολλές φορές έχει τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, το πρωί της εκπομπής 16/2 μίλησε στην εκπομπή του «Πρωίαν σε είδον» για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Όσα ανέφερε

«Αυτό που θα ήθελα να πω για τη χθεσινή διεκδίκηση και τη χθεσινή νίκη και νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο, ότι το πιο σπουδαίο πράγμα που αισθάνομαι εγώ και αισθάνομαι πολύ μεγάλη συγκίνηση, είναι ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μας βλέπουν και να μας ακούνε παιδιά, που δε μπορούν να εκφραστούν, που ζουν σε μια επαρχία που άκουγαν τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπάνε εναντίον τους.

Να μνημονεύσουμε τα παιδιά που αυτοκτόνησαν γιατί αισθανόντουσαν διαφορετικά, και αυτή τη στιγμή, πρέπει να ξέρουν αυτά τα παιδιά ότι υπάρχει ένας νόμος που τα αναγνωρίζει. Δεν είμαι εγώ και ο Καπουτζίδης που βγαίνουμε και λέμε για τα δικαιώματά μας, είναι το ίδιο το κράτος που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών και βάσει αυτής, μπορούν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται ελεύθερα να εκφραστούν» ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Δείτε το video






Related posts

To ξέσπασμα της Όλγας Κιουρτσάκη: «Υπάρχει ανθρωποφαγία… Δεν είμαι μόνο εγώ που δεν δουλεύω»

Μαρία Σολωμού: «Αν ο γιος μου, μου έλεγε πως έχει σχέση με συμμαθήτριά μου, θα τον άφηνα»

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Μάρκος Σεφερλής: «Θα τους πάω δικαστικά, είναι φασίστες, ρατσιστές και μίζεροι»