“Χθες εσύ, αύριο εγώ”: Γροθιά στο στομάχι το γράμμα μιας γυναίκας στην 28χρονη

Ένα ιδιαίτερα συγκινητικό γράμμα εντοπίστηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή, το βράδυ της Δευτέρας (1/4), έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Το γράμμα ανήκει σε μία επιζώσα έμφυλης βίας, ονόματι Ασημίνα, και απευθύνεται στην 28χρονη που βρήκε τραγικό θάνατο από τον πρώην σύντροφό της με πέντε απανωτές μαχαιριές.

Το γράμμα μίας επιζώσας έμφυλης βίας έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

“Αγάπη μου, Κυριακή,
πήγα να πεθάνω πριν χρόνια από τον σύζυγό μου και το ίδιο μου φέρθηκε η Αστυνομία Άγ. Παρασκευής.
Σου εύχομαι καλό παράδεισο,
Ασημίνα”.

Το γράμμα αποτύπωσε σήμερα, Τετάρτη (3/4), ο φωτογραφικός φακός του INTIME ανάμεσα στα λουλούδια που έχει αφήσει ο κόσμος στη μνήμη της 28χρονης.

Στο γράμμα υπογραμμίζεται για μια ακόμα φορά η αδιαφορία της Ελληνικής Αστυνομίας προς τα θύματα έμφυλης βίας.

Νωρίτερα σήμερα, η αδερφή της 43χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε από τον 70χρονο σύντροφό της στη Σαλαμίνα υποστήριξε ότι και η Γεωργία είχε απευθυνθεί στην ΕΛ.ΑΣ αμέσως μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της, χωρίς, όμως, να λάβει την απαιτούμενη βοήθεια.

“Και η αδερφή μου είχε πάει στην Αστυνομία το βράδυ που έγινε η κακοποίηση και είχε ζητήσει βοήθεια, είχε ζητήσει περιπολικό να πάει από το σπίτι που την χτύπησαν τότε, για να την πάρει και δεν υπήρχε περιπολικό και την είχε μεταφέρει η μητέρα μου τότε” δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μαίρη Πούτου.

“Της έδωσαν και το περιβόητο panic button που το ακούω συνέχεια, που θεωρώ ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο σε μία χώρα που είναι ενεργή σε όλα, όχι στα μισά. Δηλαδή ένα μπουτόν τώρα δεν νομίζω ότι σώζει μια κατάσταση. Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, ας ξεκινήσουμε να τα κάνουμε όλα σωστά και να πάρουμε και το panic button αν προλάβουμε ποτέ να το χρησιμοποιήσουμε γιατί καμία Γεωργία μέχρι τώρα δεν το έχει χρησιμοποιήσει. Δεν πρόλαβε καμία κοπέλα δυστυχώς” πρόσθεσε.

Για ανεπαρκή στάση των αστυνομικών, και μάλιστα του ίδιου Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, σε αντίστοιχα περιστατικά με αυτό της άτυχης 28χρονης έκανε λόγο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Ο Θόδωρος Μαξούρας, μιλώντας στο Open, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε συνοδεύσει κάτοικο του δήμου προκειμένου να καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία και η αντιμετώπιση που είχαν ήταν η αδιαφορία εκ μέρους των αστυνομικών.

“Δέχτηκα κλήση για να βοηθήσω τη συγκεκριμένη δημότισσα σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήρθα στο Αστυνομικό Τμήμα και ήρθαμε για να πούμε το συμβάν. Ήταν μόνο γραφιάδες. Μόνο έγραφαν. Δεν υπήρχε προστασία κανενός.

Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια. Κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας πήγε σπίτι του. Βεβαίως και είπαν στη γυναίκα εκείνη να γυρίσει στο σπίτι με τον κακοποιητή της. Το θέμα πήρε τη δικαστική οδό. Και δεν είναι μόνο ένα γεγονός. Μου έχουν τύχει δύο-τρία συμβάντα στην περιοχή”, περιέγραψε.

Related posts

Σοβαρή κατακραυγή στο twitter για Ζερόμ Καλούτα & Θανάση Αλευρά τη βραδιά του τελικού – «Αν είχατε τσίπα θα είχατε παραιτηθεί»

Στο πλευρό της Παπαρίζου η Γαρμπή: «Η αξία του καλλιτέχνη δεν μεγαλώνει και δεν μικραίνει ανάλογα με τα κιλά του»

Κόλαφος ο Κώστας Τσουρός για Μαρίνα Σάττι: “Ήταν σαν κακομαθημένο 8χρονο”