Αθηνά Οικονομάκου: «Ζορίζομαι! Eίναι πολύ δύσκολο να κουβαλάς το σύνδρομο του καλού κοριτσιού»

Στον καναπέ της εκπομπής «I love Σουκού» κάθισε η Αθηνά Οικονομάκου, όπου έδωσε μια αποκαλυπτική και εκ βαθέων συνέντευξη.

Είναι γνωστή η περιπέτεια της ηθοποιού για τις κρίσεις άγχους και το stage fright, που την οδήγησαν να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, για να καταφέρει να λύσει εσωτερικά και ψυχικά ζητήματα.

Όσα αποκάλυψε

Όπως τόνισε η Αθηνά Οικονομάκου, αισθάνεται πολύ τυχερή, που μπήκε στη διαδικασία να δουλέψει με τον εαυτό της πριν γίνει μητέρα, καθώς αποκτώντας παιδιά γεννήθηκαν νέοι φόβοι και πολύ διαφορετικά άγχη.

«Eίναι πολύ δύσκολο να κουβαλάς το σύνδρομο του καλού κοριτσιού, ειδικά όταν το συνειδητοποιείς, γιατί όσο το κάνεις χωρίς να το έχεις αντιληφθεί, σου φαίνεται ότι έτσι κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Περνώντας τα χρόνια, που αρχίζει να ζορίζει όλο αυτό και βλέπεις ότι σε δυσκολεύει στην καθημερινότητά σου – που περνάνε οι άλλοι πάρα πολύ καλά με αυτό και είναι όλοι ικανοποιημένοι αλλά εσύ κάτι, ένα κομμάτι…

Αυτό άρχισε να με ζορίζει πολλά χρόνια πριν καμία 15 – 20 χρόνια πριν. Δεν ξέρω τι θα είχα πάθει αν δεν το είχα αντιληφθεί νωρίτερα, θα ήταν πολύ πιο πιο δύσκολα τα πράγματα θεωρώ. Ήδη το είχα συνειδητοποιήσει, είχα κάνει δουλειά με τον εαυτό μου, είχα ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και πάλι δυσκολεύτηκα. Πόσο μάλλον να με έβρισκε τελείως αδούλευτη όλο αυτό.

Πλέον, κάνω ό,τι νιώθω, φέρομαι όπως αισθάνομαι, λέω ό,τι πιστεύω και εκφράζομαι με τον τρόπο που νιώθω, με την τελειότητα αυτή, που πηγάζει – εννοώ τη δική μου και τα δικά μου δεδομένα, όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου από μωρό, γιατί αυτό με συνοδεύει σε όλη τη ζωή μου. Δε θέλω να κάνω λάθος, δε συγχωρώ στον εαυτό μου το λάθος, τώρα πια δεν ισχύει αυτό έχω να πω, δεν έχει φύγει τελείως αυτό το χαρακτηριστικό, γιατί θαύματα δε γίνονται σε αυτή τη ζωή, αυτός ο άνθρωπος είμαι, έτσι έχω δομηθεί, ωστόσο δε με αφορά τόσο, είμαι πολύ πιο ελεύθερη.

Οι κρίσεις άγχους ξεκινούσαν από αυτό. Κρίσεις πανικού δεν έχω πάθει ποτέ, γιατί ξέρω ότι είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό, από αυτό ξεκινούσα. Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι έτσι, θέλουν συνέχεια να τα έχουν όλα υπό έλεγχο. Πράγμα αδύνατον», είπε η Αθηνά Οικονομάκου.

Δείτε το video






Related posts

Μελέτης Ηλίας: “Πάω στο μάρκετ και ντρέπομαι να κοιτάξω τις εκπτώσεις, νομίζουν πως οι ηθοποιοί είμαστε ζάπλουτοι”

Αληθινή ιστορία: Γλίτωσε από τους Ταλιμπάν και έριξε ροδοπέταλα στην εικόνα της Παναγίας από το ελικόπτερο του

Σούσουρο με τις φωτο, με μπικίνι πάνω στο σκάφος: Έτσι είναι το σώμα της Στεφανίδου στα 54 χωρίς ρετούς