Ανακοίνωσε τα δυσάρεστα ο Ευθύμιος Λέκκας & «χλώμιασαν» όλοι: «Έχει κατεύθυνση προς την Ελλάδα»

Ο Ευθύμιος Λέκκας βρέθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις», με αφορμή την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία και τον σεισμό στην Κίνα, που προκάλεσε το θάνατο πολλών ανθρώπων και δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους σεισμούς στην Κωνσταντινούπολη και το ρήγμα της Ανατολίας.

Ο Ευθύμιος Λέκκας για το ρήγμα της Ανατολίας

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ «πραγματικά υπάρχει ένας καταιγισμός φαινομένων σε όλη την υφήλιο. Χθες στην Κωνσταντινούπολη είχαμε έναν σεισμό 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Κανονικά δεν θα του δίναμε ιδιαίτερη σημασία, όμως εκδηλώθηκε πάνω στο ρήγμα της Κωνσταντινούπολης, μετά τον σεισμό που εκδηλώθηκε σε ένα παράπλευρο ρήγμα που είχαμε πριν δέκα μέρες στην Προύσα, ο οποίος ήταν μεγαλύτερος σεισμός».

Στην ερώτηση εάν το ρήγμα της Ανατολίας επηρεάζει τη χώρα μας, ο σεισμολόγος επεσήμανε «το ρήγμα της Ανατολίας έχει κατεύθυνση προς την Ελλάδα, γι’ αυτό και το 1999 είχαμε την πρόκληση του σεισμού των Αθηνών, μετά το μεγάλο σεισμό της Σμύρνης, της 17 Αυγούστου. Κάθε σεισμική δραστηριότητα στο ρήγμα της Ανατολίας δεν προϋποθέτει, ούτε προμηνύει σεισμό στον ελληνικό χώρο. Θα πρέπει να δούμε πρώτα το σεισμό που θα εκδηλωθεί στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια, με βάση τα δυναμικά κινηματικά χαρακτηριστικά και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσει τον ελληνικό χώρο».

Ο ίδιος σημείωσε ότι όσο καθυστερεί η εκδήλωση ενός φαινομένου, τόσο μεγαλύτερο μέγεθος αναμένουμε, γιατί συσσωρεύονται οι τάσεις.

Δείτε το video

Related posts

“Έφαγε” άκυρο ο Λιάγκας: Μαθεύτηκε η αιτία που ο Μικρούτσικος έφυγε άρον άρον από το «Πρωινό» πριν ξεκινήσει η συνέντευξη

Γιάννης Πουλόπουλος: «Η μητέρα μου είχε γνωρίσει κοπέλες που είχα, δεν της είπα ποτέ ότι είμαι ομοφυλόφιλος»

«Κλαίω και είμαι σε σοκ»: Καταρρακωμένη η Κατερίνα Καινούργιου μετά από αυτά που είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος