Άλκηστις Πρωτοψάλτη: “Υιοθέτησα ένα παιδί που μεγάλωνε στις φυλακές”

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έχει μοιραστεί παλιότερα στο Instagram μια σειρά από φωτογραφίες και την προσωπική της ιστορία αναδοχής και υιοθεσίας ενός αγοριού από την Κένυα, του μικρού Clemens.

Έχει γράψει συγκεκριμένα η ερμηνεύτρια στα social media:

«Το να κάνεις το καλό όσο μακρυά και αν βρίσκεται είναι άποψη ζωής.

»Το να βρίσκεις συμπαραστάτες στο ίδιο μήκος Κύματος είναι ΕΥΤΥΧΙΑ,

»το να γίνεις Ανάδοχος ενός παιδιού είναι ΕΥΛΟΓΙΑ.

»Ο Εθελοντισμός είναι η ύψιστη προσφορά στον άνθρωπο γιατί η γη είναι μικρή και μπορείς να προσφέρεις παντού.

»Στηρίζω το ίδρυμα “ΣΟΦΙΑ για τα παιδιά” εδώ και χρόνια γιατί επιτελεί ένα συγκλονιστικό και πολύπλευρο έργο στη Κύπρο και στη Κένυα.

»Υιοθέτησα τον μικρό Clemens ένα παιδί που μεγάλωνε στις φυλακές Να Κούρου (Κενυα) και τώρα είναι στην αγκαλιά του Ορφανοτροφείου Μακάριος στη Κένυα.

»Αυτά που είδα και ένιωσα αυτά που με άγγιξαν δεν περιγράφονται με λόγια. Με την υιοθεσία κάνεις ένα δώρο στη ψυχή σου, το κυριότερο όμως είναι ότι κάνεις ένα παιδί ευτυχισμένο και του δίνεις διάδρομο απογείωσης στη ζωή του.

»Οι φωτογραφίες είναι από το ταξίδι μας εκει… το 2017. Θα ξαναπάμε μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες …Κάντε και σεις ένα δώρο στη ψυχή σας.

»Καλή μέρα!

»Υ.Γ. Το κοριτσάκι στην τρίτη φωτογραφία τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά τη “Σωτηρία της ψυχής” για να με ευχαριστήσει… το ωραιότερο δώρο».


Υιοθετώντας” ένα παιδί, βοηθάς στο µεγάλωµά του, στις σπουδές του και του προσφέρεις όσο το δυνατόν ίσες ευκαιρίες µε τα άλλα παιδιά. Αυτή η συµβολική υιοθεσία προσφέρει στα παιδιά φαγητό, µόρφωση, οικογενειακή προστασία, στέγη και ιατροφαρµακευτική περίθαλψη από τους πρώτους µήνες της ζωής τους µέχρι το πανεπιστήµιο».

«Το να γίνεις ανάδοχος ενός παιδιού είναι ευλογία! Είναι τόσο απλό, αλλά τόσο µεγάλο, που σου γεµίζει την ψυχή. Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις ένα παιδί να χαµογελά και να ξέρεις ότι κι εσύ συνέβαλες σε αυτό», εξηγεί και τονίζει: «Στηρίζω το ίδρυµα “Σοφία για τα παιδιά” εδώ και χρόνια, γιατί επιτελεί ένα συγκλονιστικό και πολύπλευρο έργο. Το 2017 επισκέφθηκα το Ορφανοτροφείο Μακάριος στην Κένυα και τις φυλα κές και διαπίστωσα πόσο σηµαντική είναι η υιοθεσία παιδιών – είδα παιδιά που έχουν µέλλον και ελπίδα.

“Υιοθετώντας” ένα παιδί, βοηθάς στο µεγάλωµά του, στις σπουδές του και του προσφέρεις όσο το δυνατόν ίσες ευκαιρίες µε τα άλλα παιδιά. Αυτή η συµβολική υιοθεσία προσφέρει στα παιδιά φαγητό, µόρφωση, οικογενειακή προστασία, στέγη και ιατροφαρµακευτική περίθαλψη από τους πρώτους µήνες της ζωής τους µέχρι το πανεπιστήµιο».

Για τον µικρό Kλέµενς µιλά µε περηφάνια. «“Υιοθέτησα” µε µεγάλη χαρά ένα παιδί που µεγάλωνε στις φυλακές Νακούρου και τώρα είναι στην αγκαλιά του ιδρύµατος στην Κένυα. Είναι ήδη 13 χρόνων και άριστος µαθητής. Ειλικρινά, το σπουδαίο έργο της Μαρίνας Σιακόλα είναι ένας ύµνος στη ζωή αυτών των παιδιών. Ηµουν, είµαι και θα είµαι δίπλα τους για πάντα και σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να “υιοθετήσετε” και εσείς ένα παιδί. Θα κάνετε ένα δώρο στην ψυχή σας και -το κυριότερο- θα κάνετε ένα παιδί ευτυχισµένο προσφέροντας µόνο 20 ευρώ τον µήνα. Mαζί µπορούµε να αλλάξουµε τον κόσµο», καταλήγει.

Related posts

Εξομολόγηση ψυχής από το Νίκο Γαλανό: «Για κάποια χρόνια ο τζόγος ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου» (video)

Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Δημήτρη Κόκοτα: «Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι»

«Εγώ γκαντέμης;»: Viral έγινε ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok & οι απανωτές αντιδράσεις