Αγωνία για την υγεία της πριγκίπισσας Ειρήνη: Η ασθένεια που πολεμά & η στήριξη από την αδελφή της, Βασίλισσα Σοφία

Το 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για εκείνη. Όχι μόνο γιατί έχασε τον αδερφό της βασιλιά Κωνσταντίνο αλλά και εξαιτίας των προβλημάτων υγείας της αδερφής της πριγκίπισσας Ειρήνης.

Η Βασίλισσα Σοφία έχει συνέχεια στο μυαλό της την αδερφή της, πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας και της Δανίας που είναι τριτότοκο τέκνο και η δευτερότοκη κόρη και του βασιλέως Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Η «Θεία Πέκου», όπως αποκαλεί στοργικά την πριγκίπισσα Ειρήνη η οικογένεια της, πάσχει από γνωστική παρακμή!

Μάλιστα δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου ανέφεραν ότι μερικές φορές δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει αμέσως αγαπημένα της πρόσωπα. Όπως αναφέρουν τα πρώτα σημάδια της ασθένειας έγιναν αντιληπτά κατά την κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου στην Αθήνα.

Η βασίλισσα Σοφία είναι ανήσυχη και ενήμερη για τα ιατρικά της ραντεβού (στα οποία πολλές φορές την συνοδεύει), αλλά και πρόθυμη να συνεχίσει να απολαμβάνει κάθε στιγμή στο πλευρό της.

Η πριγκίπισσα που προτίμησε την ζωή της από το γάμο

Στις αρχές του χρόνου η πριγκίπισσα Ειρήνη, έβαλε τέλος σε μια δραστηριότητα 40 χρόνων!

Σταμάτησε τη δραστηριότητα του ιδρύματός της, που ονομαζόταν «Mundo en Armonía» (Κόσμος σε αρμονία) και στο οποίο εργαζόταν για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες με στόχο: την ηθική, πνευματική και υλική ευημερία όλων των ζωντανών όντων, χωρίς διακρίσεις, οποιαδήποτε εθνικότητα, θρησκεία ή πολιτική ιδεολογία.


Η βασίλισσα Σοφία είναι αφοσιωμένη στην υποστήριξη της σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την πτώση της υγείας της.

Χθες το βράδυ οι δυο αδερφές πήγαν στο Εθνικό Αμφιθέατρο της Ισπανίας όπου παρακολούθησαν τη συναυλία του Zubin Mehta, φίλου της βασίλισσας Σοφίας, με τη Φιλαρμονική του Μονάχου και τον πιανίστα Yefim Bronfman.

Κατά την έξοδο τους η Βασίλισσα Σοφία ήταν ιδιαίτερα φιλική με όσους είχαν συγκεντρωθεί για να την δουν αλλά ταυτόχρονα και πολύ προστατευτική με την αδερφή της στην οποία πρόσφερε το μπράτσο της για στήριξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την πριγκίπισσα Ειρήνη να χρειάζεται στήριξη κατά την βάδιση. Και στο δείπνο που ακολούθησε το μνημόσυνο του αδερφού της βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα στις αρχές του Ιανουαρίου, οι φωτογράφοι είχαν καταγράψει μια ανάλογη στιγμή.

Και στο παρελθόν ο φωτογραφικός φακός έχει καταγράψει την πριγκίπισσα Ειρήνη να χρειάζεται στήριξη κατά την βάδιση. Σε επίσκεψη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας στην Palma de Mollorca, η βασίλισσα Λετίθια είχε προσφέρει βοήθεια στην θεία του άντρα της, βασιλιά Φελίπε, κατά την διαρκεία βραδινής εξόδου

Related posts

Ραγίζει καρδιές η η Δώρα Τσαμπάζη για τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη: «Ένα μήνα πριν “φύγει”, του είπα όλα όσα έπρεπε να του πω»

Ρίγη συγκίνησης: Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Άγιο Όρος

Ασπίδα για την Ασημίνα Χατζηανδρέου ο Χρήστος Δάντης: “Όταν, λοιπόν, είσαι αναξιοπρεπής και έχεις βρίσει έναν άνθρωπο…”