«Αφαιρέθηκαν όλα… μήτρα, ωοθήκες, σάλπιγγες! Ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή» – Τσακίζει κόκκαλα η εξομολόγηση της Δώρας Χρυσικού για τον καρκίνο

Καλεσμένη στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» βρέθηκε η Δώρα Χρυσικού, μιλώντας για την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο των ωοθηκών. Η γνωστή ηθοποιός εξομολογείται όσα βίωσε από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι και σήμερα, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην υστερεκτομή στην οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει.

Όσα αποκάλυψε

«Αυτό που συνέβη στη δική μου περίπτωση είναι ότι, επειδή ο γιατρός μου κατάλαβε πως κάτι υπήρχε εκεί πέρα, κάναμε μια λαπαροσκοπική αφαίρεση της μιας ωοθήκης και βρέθηκε στη βιοψία ότι είχα ορώδη καρκίνο τον ωοθηκών. Κι εκεί πια έπρεπε να προβώ στην επέμβαση που λέγεται ολική υστερεκτομή, κατά την οποία αφαιρέθηκαν όλα τα εσωτερικά όργανα: η μήτρα, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες και κάποια επιπρόσθετα που έπρεπε», περιγράφει η Δώρα Χρυσικού.

«Είναι μια επώδυνη επέμβαση. Πέραν της τομής, το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι επί της ουσίας, η γυναίκα μπαίνει σε μια απότομη εμμηνόπαυση. Τα απόνερα της επέμβασης είναι πολύ σοβαρά. Μέσα από αυτή την ιστορία συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα να κάνω παιδί και αυτό που λέω πάντα είναι ότι ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή», εξομολογείται στη συνέχεια.

«Στάθηκα τυχερή γιατί βρήκα τη νόσο νωρίς, χωρίς να έχει προχωρήσει… Εγώ ήμουν ένας εξαιρετικά δυνατός οργανισμός, ήμουν πάρα πολύ τυχερή και σε αυτό… είχα μόνο την πτώση μαλλιών και την κόπωση που φέρνει μια χημειοθεραπεία. Τώρα κλείνω τον κύκλο των φαρμάκων», παραδέχεται η Δώρα Χρυσικού.

Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός δεν διστάζει να καταγγείλει τον πρώτο γυναικολόγο που την εξέτασε για τον καρκίνο, αποδοκιμάζοντας τη συμπεριφορά και τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε ως ασθενή.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου. Εγώ είχα μία πάρα πολύ τραυματική εμπειρία με έναν γυναικολόγο-ογκολόγο. Η συμπεριφορά του με έφερε σε τέτοιο σημείο κατάρρευσης που δεν ήρθε ούτε όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο», εξομολογείται η Δώρα Χρυσικού.

«Η συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και ο τρόπος που μου παρουσίασε την επέμβαση, όσα μου είπε και ο τρόπος που με αντιμετώπισε… νομίζω ότι όσο ζω δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο γιατρός που απευθύνθηκα μετά είχε να κάνει διπλή δουλειά ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου», σημειώνει η γνωστή ηθοποιός στην εκπομπή υγείας του MEGA.

Δείτε το video


Related posts

«Πήγα στη γιαγιά της έτσι»: Η ιδιαίτερη πρόταση γάμου του Θάνου Κιούση στην 27χρονη Ιωάννα & η επιβίωση με τα δυο παιδιά του

Ξεσπά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου: “Αμφιβάλλει ότι είμαι ο πατέρας του παιδιού. Απειλεί να αποκαλύψει πράγματα για μένα”

Μαρία Ιωαννίδου: «Αν ένα παıδί uıοθετηθεί από ομόφuλο ζεuγάρι, ποιος θα το θnλάσει;»