Αδιανόητη καταγγελία στη Θεσσαλία: «Ήρθε ο στρατός να στήσει γέφυρα και τον έδιωξαν»

Σε μία καταγγελία για τη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων, απόρροια της κακοκαιρίας Daniel, έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας Μουζακίου, Αστέριος Βασιλάκος, μιλώντας στο Open.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως «σήμερα στο Μουζάκι ζούμε μία κατάσταση που θα μπορούσαμε να την περιγράψουμε λίαν επιεικώς ως παράνοια. Πάμε να αποκαταστήσουμε μία γέφυρα έξω από το Μουζάκι και καλούμε τον στρατό δύο φορές, έρχεται στη γέφυρα, την πρώτη φορά για να μετρήσει τι υλικά χρειάζεται η γέφυρα και τη δεύτερη φορά έρχεται ο στρατός με τα μηχανήματα και τα υλικά, για να τη στήσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι μετά από μία-δύο ώρες αποχώρησε μαζί με τα υλικά».

«Έδιωξαν τον στρατό»

«Ήρθε ο στρατός προχθές να τη στήσει και τους έδιωξαν. Τους είπαν να τα μαζέψουν και να φύγουν και αυτή τη στιγμή γίνονται εκεί εργασίες, κατά πληροφορίες, από έναν μεγαλοεργολάβο ο οποίος είχε αναλάβει όλα τα έργα αποκατάστασης του Ιανού. Υπάρχει θέμα, καθώς είναι άγνωστο για το ποιος πληρώνει αυτά τα υλικά και τις εργασίες, που ανέλαβε ο μεγαλοεργολάβος» υπογράμμισε, επίσης.

Εμείς φωνάζουμε για ποιο λόγο παίρνουν τον στρατό, τον φέρνουν μία φορά, μετράει τη γέφυρα, έρχεται τη δεύτερη φορά και φεύγει. Η γέφυρα αντικαθίσταται με ένα ιρλανδέζικο μοντέλο, όπου τα νερά περνούν κάτω από τη γέφυρα και όταν έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, εμφανίζονται και από πάνω» διευκρίνισε.

«Είναι καλύτερα να εφαρμόσουμε το μοντέλο του στρατού και θέλω να πω ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση φυσικών καταστροφών» πρόσθεσε, εμφανώς αγανακτισμένος.

«Δεν υπάρχει σχέδιο»

Συνεχίζοντας, στάθηκε στο ευρύτερο σχέδιο διαχείρισης των πλημμυρικών φαινομένων, καταγγέλλοντας πως δεν υπάρχει τίποτα, αλλά και στη χρησιμότητα της γέφυρας στην περιοχή.

«Η χρησιμότητα της γέφυρας είναι τεράστια. Συνδέει το Μουζάκι με τον ορεινό όγκο της Αργιθέας και με τέσσερα χωριά του δήμου Μουζακίου. Δεν είναι εκεί το κρίσιμο σημείο, αυτή τη στιγμή διαπιστώνεται πως δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών. Δεν το βλέπουμε μόνο εμείς στην υπόθεση της γέφυρας, αλλά και μέσα στο Μουζάκι όπου έπεσε το τριώροφο μέσα στο ποτάμι» υπογράμμισε.

«Αυτή τη στιγμή κάνουν ράμπες δίπλα στο κτίριο και βγάζουν μέσα μηχανήματα από το κτίριο. Παράλληλα, δε, μέσα στο ποτάμι κάνουν εργασίες, για τις οποίες οι πολίτες καταγγέλλουν ότι απλά μεταφέρουν τα χώματα δεξιά και αριστερά. Όλα αυτά είναι έργα και προχειρότητες, οι οποίες με την παραμικρή νεροποντή, θα καταρρεύσουν» είπε στο τέλος.

Related posts

Σούσουρο με τον Γρηγόρη Γκουντάρα: “Όταν εγώ πήγαινα Eurovision, εσένα σε είχαν να κάνεις μόδα στη Μενεγάκη”

Εξομολόγηση ψυχής από το Νίκο Γαλανό: «Για κάποια χρόνια ο τζόγος ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου» (video)

Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια του Δημήτρη Κόκοτα: «Ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι»