Βάλε αυτά τα 6 φυτά στο σπίτι για θα δεις την τύχη σου να αλλάζει και να γεμίσουν οι τσέπες σου με χρήματα

Έξι φυτά συνδέονται με την ενέργεια του ξύλου και του νερού, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι και θεωρούνται μια ζωντανή ασπίδα κατά της αρνητικότητας και πηγή θετικής ενέργειας.

Κρασούλα

Εάν θέλεις να προσελκύσεις τη θετική ενέργεια και τον πλούτο στη ζωή σου, η κρασούλα με τα στρογγυλεμένα φύλλα της, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα παχύφυτα που μπορεί να φέρει το όνειρό σου ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του. Θα την βρεις και ως Φυτό του Χρήματος (Money Plant) ονομασία που «πιστοποιεί» την ιδιότητά του ως τυχερό φυτό.

Σεφλέρα στικ

Η Σεφλέρα ή Ομπρελόδεντρο κατάγεται από την Ταϊβάν και Χαϊνάν. Είναι ένας μεγάλου μεγέθους, αειθαλής, πολυετής θάμνος, με παλαμοειδή, καλοσχηματισμένα και στρογγυλεμένα, πράσινα φύλλα. Ένα μεγάλο «ναι» από το Φενγκ Σούι.

Μαράντα

Η Μαράνθα ή Μαράντα (maranta leuconeura) είναι φυλλώδες φυτό εσωτερικού χώρου με καταγωγή από τη Βραζιλία. Έχει αειθαλές φύλλωμα πράσινου στο κέντρο χρώματος που καταλήγει σε ένα ελαφρύτερο πράσινο στα περιθώρια. Οι φλέβες του φυλλώματος με κόκκινο χρώμα ξεκινούν από το κέντρο και δημιουργούν διακλαδώσεις προς τα έξω, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό μοτίβο που θυμίζει ψαροκόκαλο.

Πιλέα πεπερομιοδές

Η Pilea peperomioides, γνωστή και ως Chinese money plant, είναι ένα φυτό, με λεία, στρογγυλά, σαρκώδη, μεσαία μεγέθους πράσινα φύλλα σε μακριούς μίσχους. Ταιριάζει σε κάθε στιλ διακόσμησης ενώ σύμφωνα με το Φενγκ Σούι φέρνει τύχη.

Ζάμια

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η ζάμια (Fortune Tree) φέρνει καλή τύχη και προσελκύει τη θετική ενέργεια με τα παχιά, ανάγλυφα και γυαλιστερά φύλλα της.

Ορχιδέα

Οι ορχιδέες είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα φυτού που όχι μόνο ομορφαίνει έναν χώρο με τα εντυπωσιακά του άνθη, αλλά είναι πλούσιο σε συμβολισμούς, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Μεταξύ άλλων, είναι σύμβολο της ομορφιάς, της τελειότητας, της αγάπης, του έρωτα, της γονιμότητας και της υπομονής. Το συγκεκριμένο πήλινο κασπώ περιέχει δύο ρίζες μεγάλης δίκλωνης οχιδέας.

Related posts

Έγινε γνωστό πριν από λίγο: “Έσκασαν” τα δυσάρεστα νέα για την Ελεονώρα Μελέτη, ραγδαίες εξελίξεις

Μακριά μανίκια, κλειστό από παντού: Η Κατερίνα Λιόλου με μια απροσδόκητη εμφάνιση που δεν μας έχει συνηθίσει

Είναι 53, δείχνει κοριτσάκι: 20 χρόνια μετά το Fame Story η Μάρω Λύτρα εντυπωσιάζει ακόμα με την ομορφιά της