Τούμπα όλα: Ανατροπή για τον πατέρα Αντώνιο – Επιτέλους λάμπει η αλήθεια, έφτασε η μεγάλη μέρα της «κρίσης»

Η δίκη για την υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει με κατηγορητήρια για τον πατέρα Αντώνιο και επτά πρώην εργαζομένους και μέλη της διοίκησης του οργανισμού. Οι κατηγορίες φαίνεται να είναι σοβαρές, και ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε όσα συνέβησαν στις δομές του οργανισμού κατά τη διάρκεια τεσσάρων ετών.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει για αρκετό διάστημα, καθώς οι σοβαρές κατηγορίες απαιτούν διεξοδική έρευνα και εξέταση των στοιχείων. Ο πατέρας Αντώνιος και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης θα πρέπει να υπερασπιστούν τον εαυτό τους στη δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της δίκης.

Τι ισχυρίζονται:

«Του επέβαλαν να εργάζεται καθημερινά από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, κάνοντας βαριές χειρωνακτικές εργασίες και συγκεκριμένα του επέβαλαν να σκάβει το έδαφος με τσάπα, να φροντίζει και να ταΐζει τα ζώα, να καθαρίζει τις ακαθαρσίες τους και να τις μεταφέρει μέσα σε τσουβάλια, αλλά και να καθαρίζει τις ακαθαρσίες των πτηνών».

Αυτά φέρεται να υπέστη επί χρόνια ένας 14χρονος που φιλοξενήθηκε στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Άνω Βόλο.

Στην υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου,” προκύπτει ότι ανήλικοι που φιλοξενούνταν στις δομές του οργανισμού εκτελούσαν εργασίες όπως χορτοκοπτικές, ακόμη και με γύψο στο πόδι, που είχε σπάσει. Άλλοι ανήλικοι έσπαγαν πέτρες και άλλοι μαγείρευαν. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές ότι κατά τις ώρες που δεν εργάζονταν, οι ανήλικοι φυλακίζονταν στην απομόνωση. Αυτή η καθημερινότητα, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, είναι το κύριο αντικείμενο της δίκης. Οι κατηγορίες αφορούν τόσο τον ιδρυτή της οργάνωσης, πατέρα Αντώνιο, όσο και άλλα 7 μέλη της διοίκησης του οργανισμού που φιλοξενούσε ανήλικους σε διάφορες δομές σε διάφορες τοποθεσίες. Οι κατηγορίες κυμαίνονται από ηθική αυτουργία σε προκλήσεις σωματικής βλάβης έως πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλή, και άλλα παρόμοια αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνέργειας σε αυτές τις πράξεις και της έκθεσης κατά περίπτωση. Το τμήμα της δικογραφίας που αφορά την κακοποίηση των ανηλίκων επικεντρώνεται σε 14 ανήλικους που φιλοξενήθηκαν στις ανωτέρω δομές, και αυτό θα εξεταστεί κατά περίπτωση στη δίκη.

Οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σοκάρουν, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο: «Σε ένα σπιτάκι στις εγκαταστάσεις του Διμηνιού για λόγους σωφρονισμού ήταν διαρκώς κλειδωμένος και μόνος του. Του πήγαιναν μόνο φαγητό και τον ανάγκαζαν να πίνει νερό από την τουαλέτα του σπιτιού αυτού, καίτοι δεν ήταν πόσιμο, αλλά και κρύο».

Πολλά αδικήματα για τα οποία κατηγορείται

Παράλληλα, οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι χτυπούσαν βάναυσα τους ανήλικους στα χέρια και στο σώμα, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες για να τους τιμωρήσουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επίθεσης σε 4 ανήλικους, το 2022, στη δομή του Κολωνού, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο: «Τους χτυπούσαν με κλωτσιές και γροθιές και ένα σιδερένιο αντικείμενο στο πρόσωπο και στο σώμα, προκαλώντας τους μώλωπες, οιδήματα στο πρόσωπο και στα μάτια και αιμορραγία στα πόδια».

Υπάρχουν επίσης αναφορές για παρόμοια περιστατικά κακοποίησης που συνέβησαν σε πέντε ανήλικους στο Διμήνι του Βόλου, όπου ένας εργαζόμενος φέρεται να προέβη σε αυτές τις πράξεις μετά από προτροπές του πατέρα Αντώνιου, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο.

Η υπόθεση που αφορά την κατηγορία της σεξουαλικής κατάχρησης βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης, και ήδη ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί να απολογηθεί.

Τέλος, υπάρχει εκκρεμότητα όσον αφορά το τμήμα της δικογραφίας που αφορά την οικονομική διαχείριση της οργάνωσης, και αναμένεται ότι ο πατέρας Αντώνιος θα κληθεί να καταθέσει σχετικά.

Related posts

“Ο Θεός μου έστειλε το ωραιότερο δώρο”: Σε πελάγη ευτυχίας η οικογένεια της Σπυροπούλου, ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα

«Μην το μάθει ο άντρας μου»: Σούσουρο με την ανθοδέσμη της Ελένη Τσολάκη, προσπάθησε να την κρύψει

Κάνει θραύση, το θέλουν όλες: «Έκλεψε» τα φλας η Ελένη Μενεγάκη με το απόλυτο φόρεμα για το Καλοκαίρι