Του ψιθύρησε 3 συγκεκριμένες λέξεις: Διέρρευσαν τα λόγια του Βασιλιά Καρόλου στον πρίγκιπα Ουίλιαμ την ώρα της στέψης

Μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή και μάλιστα εκτός πρωτοκόλλου είχαν πατέρας και γιος στη στέψη που κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Τι συνέβη

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στέφθηκε Βασιλιάς – στην ιστορική πρώτη στέψη έπειτα από 70 χρόνια σήμερα – έχοντας προσευχηθεί να είναι μια «ευλογία» σε ανθρώπους «κάθε πίστης και πεποίθησης» και να υπηρετήσει τα εκατομμύρια των υπηκόων του στη Βρετανία σε όλο τον κόσμο.

Η στέψη του Καρόλου

Ο Κάρολος έγινε ο 40ός βασιλιάς που στέφθηκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ, που χρονολογείται από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπι τοποθέτησε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του.

Στη συνέχεια, ο βασιλιάς φάνηκε συγκινημένος καθώς ο γιος του, πρίγκιπας Ουίλιαμ του απέτισε φόρο τιμής, γονατίζοντας για να δώσει όρκο πίστης στον πατέρα του. Στη συνέχεια, στάθηκε, άγγιξε το στέμμα και φίλησε τον βασιλιά στο μάγουλο.Ο Κάρολος συγκινήθηκε καθώς έγνεψε στον γιο του και είπε «ευχαριστώ Ουίλιαμ, αμήν».Ο μονάρχης ήταν διάδοχος του θρόνου από την ηλικία των τριών ετών και ήταν έτοιμος να αγκαλιάσει επιτέλους την ημέρα του πεπρωμένου του, έχοντας στο πλευρό του τη γυναίκα που αγαπά.Πριν από τη στέψη του, ο Βασιλιάς χρίστηκε με ιερό λάδι μακριά από τη δημόσια θέα. Ήταν ντυμένος με ένα λευκό λινό ένδυμα που ονομαζόταν Colobium Sindonis, ένα χρυσό παλτό που ονομαζόταν Supertunica και είχε τοποθετήσει τη ζώνη της στέψης γύρω από τη μέση του.

Related posts

Θα κάνει το σαλόνι σας να θυμίζει γκαλερί: Το κομψό φωτιστικό H&M Home που μοιάζει με γλυπτό-Η τιμή του

“Έτσι κατάφερα να αδυνατίσω”: Η Σίσσυ Χρηστίδου αποκάλυψε για πρώτη φορά το μυστικό της για την απώλεια κιλών

“Δεν ήταν έτοιμη η Ελλάδα”: Απογοητευμένη η Emilia Vodos για Celebrity-Οι δηλώσεις της