Το κάνουμε σχεδόν όλοι κάθε χειμώνα: Το απλό λάθος που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο

Βρετανός ειδικός σημειώνει ότι παρά τον ψυχρότερο και συννεφιασμένο καιρό του χειμώνα, εξακολουθούμε να κινδυνεύουμε να αναπτύξουμε καρκίνο του δέρματος.

Σύμφωνα με το NHS, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καρκίνου του δέρματος, με έναν από αυτούς να είναι το μελάνωμα. Ένας από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου είναι η έκθεση στις ακτίνες UV. Αυτές προέρχονται από τον ήλιο όλο το χρόνο, ακόμα κι αν ο ουρανός είναι γεμάτος σύννεφα.

Το κάνουμε σχεδόν όλοι κάθε χειμώνα

Άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τις πιθανότητες για μελάνωμα περιλαμβάνουν την ηλικία και το ανοιχτό δέρμα, τον μεγάλο αριθμό σπίλων και το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του δέρματος.

«Διατρέχουμε κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος και κατά τους χειμερινούς μήνες. Ακόμη και όταν έχει κρύο ή συννεφιά, οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα μας. Οι ακτίνες UVA παραμένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και μπορούν να περάσουν από τα σύννεφα και την ομίχλη», εξήγησε ο Δρ. Paul Banwell, ιδρυτής της Μονάδας Μελανώματος και Καρκίνου του Δέρματος (MASCU) στο East Grinstead της Βρετανίας.

Πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό τον χειμώνα

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουν αντηλιακό το χειμώνα. Αλλά ο ειδικός λέει ότι δεν πρέπει να αγνοήσουμε τη χρήση του σημαντικού αυτού προϊόντος καθώς μπορεί να μας προστατεύσει από τον καρκίνο του δέρματος και τον χειμώνα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Express.co.uk ο ειδικός, είπε ότι η παράβλεψη του αντηλιακού το χειμώνα θα μπορούσε να φέρει άσχημα νέα για τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, καθώς το αντηλιακό είναι ένας προστατευτικός παράγοντας.

Related posts

Βογιατζής: «Ερωτεύτηκα τη σύζυγο του πρίγκιπα, τα παράτησε όλα αλλά είδα ότι δεν έχω φράγκο να έρθουμε Ελλάδα»

«Ταιριάξαμε αμέσως…»: Τρελό και παλαβό το Νέμο με την Μαρίνα Σάττι, τους έβλεπαν όλοι συνέχεια… αγκαλιά

«Μένουμε μαζί με τη Θεοφανία, είμαστε πάρα πολύ καλά»: Το αποκάλυψε ο Πετράκος για το διαζύγιο με την Παπαθωμά