Θα τρέξει τη διαδικασία για να πάει φαντάρος ο Κασσελάκης -Πότε θα μπει, πού θέλει να πάει

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να επέλεξε τη Ρω για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Θα πάει φαντάρος;

Αντικείμενο συζήτησης σε κύκλους της κεντρικής πολιτικής σκηνής έχει γίνει το τελευταίο διάστημα το ζήτημα της στρατιωτικής θητείας του Στέφανου Κασσελάκη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο εκ των συμβούλων του και βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έχει διατελέσει αρχηγός ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε τονίσει σχετικά με το παραπάνω θέμα τις προηγούμενες ημέρες: «Ο κ. Κασσελάκης βρισκόταν στο εξωτερικό και ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Το τι θα κάνει από δω και πέρα είναι άλλη υπόθεση».

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο Στέφανος Κασσελάκης, εμπίπτει στις περιπτώσεις των Ελλήνων που έχουν ζήσει 11 διαδοχικά χρόνια στο εξωτερικό. Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, από τη στιγμή που δεν έχει συμπληρώσει το 45ο έτος της ηλικίας του, και έχει επιστρέψει στη χώρα, θα πρέπει να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι εφόσον ο νέος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι άνω των 35 ετών, έχει το δικαίωμα για μειωμένη θητεία διάρκειας έξι μηνών.

Τι ισχύει για τη στρατιωτική θητεία

Από τη στιγμή που είναι άνω των 35 ετών, έχει το δικαίωμα, εκ του νόμου, αν θέλει, να υπηρετήσει 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο της θητείας του, αντί 810 ευρώ για κάθε μήνα. Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1988.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, κ. Κασσελάκης ζήτησε να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, διάρκειας 20 ημερών, στο ακριτικό νησί της Ρω. Πάντως, ακόμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχει διευκρινιστεί αν θα υπηρετήσει στην Αεροπορία, στο Ναυτικό ή στον Στρατό Ξηράς.

Related posts

Τα… σφύριξαν και στον Μιχόπουλο, κυκλοφόρησαν παντού οι φώτο: Στο τσακίρ κέφι η Οικονομάκου, μετά το διαζύγιο

Απολαυστικός ο Δημήτρης Λάλος: «Πολλοί όταν με βλέπουν στον δρόμο νομίζουν ότι είμαι ο Μαθιός»

Άφησε μουστάκι, έγινε ίδιος με εκείνον: Αγνώριστος ο Χρήστος Μάστορας ως “Καζαντζίδης” στα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του