Ψευδές ότι η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου ιδρύει κόμμα και κατέρχεται στις εκλογές

Σε μέσα ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε ο ισχυρισμός ότι η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου ιδρύει το κόμμα της Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας και κατεβαίνει στις εκλογές. Ωστόσο, αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ας δούμε τι ισχύει.

Παραδείγματα: makthes.gr, trikalain.gr, dikastiko.gr, netakias.com, alldaynews.gr, alexpanagisartas.blogspot.com, newsbomb.gr, creta24.gr, kosmodromio.gr, provocateur.gr, pronews.gr, farkadonaday.gr.

Τι ισχύει
Αρχικά, πρέπει να αναφερθεί πως η εξεταζόμενη “είδηση” ξεκίνησε από τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Ευσταθίου, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook ανέφερε ότι η κ. Λιάνη-Παπανδρέου θα ανακοίνωνε (σ.σ. χθες, 9 Φεβρουαρίου του 2023) την ίδρυση του κόμματος «Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα», του οποίου θα ήταν επικεφαλής με στόχο τη συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές.

Σε διάψευση της εν λόγω πληροφορίας προχώρησαν τόσο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος όσο και η ίδια η κ. Λιάνη-Παπανδρέου, η οποία ξεκαθάρισε πως ούτε ιδρύει δικό της κόμμα, ούτε κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας πως απέχει από κάθε πολιτική κίνηση.

Το αρχικό κείμενο της ανάρτησης του κ. Ευσταθίου έχει τροποποιηθεί. Πλέον, στην ανάρτηση καθίσταται σαφές πως, παρότι της είχε προταθεί, η κ. Λιάνη-Παπανδρέου δεν αποδέχεται το ρόλο της επικεφαλής του κόμματος.

Συμπέρασμα
Δεν αληθεύει ότι η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου ιδρύει το κόμμα της Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας ούτε ότι θα συμμετάσχει στις ερχόμενες εκλογές. Η «είδηση» ξεκίνησε από ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου στο Facebook, και στη συνέχεια αναπαράχθηκε δίχως έλεγχο στον ηλεκτρονικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πληροφορία διαψεύδεται τόσο από την πλευρά του προέδρου του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος, όσο και από την πλευρά της κ. Λιάνη-Πάπανδρέου.

Related posts

“Μικρός κοιμόμουν σε αποθήκη”: Η εξομολόγηση του Σταμάτη Γονίδη για τους γονείς του

“Έχεις μαλλιά δεύτερης μέρας;” Το κόλπο που αποκάλυψε η Κατερίνα Καινούργιου που θα σε σώσει

“Δεν κρυβόμαστε πλέον”: Η Βαλαβάνη έβαλε το μπικίνι της στην Κρήτη και ο Γρηγόρης Μόργκαν την αποθέωσε