25 Καταπληκτικά Πορτραίτα Γυναικών που θα σας κάνουν να ερωτευτείτε τα παραδοσιακά Ουκρανικά Καπέλα. Το #16 είναι όλα τα λεφτά!

Το σλαβικό εργαστήριο Treti Pivni (Τρίτος Κόκορας) έχει δημιουργήσει πρόσφατα μία καταπληκτική νέα σειρά από πορτρέτα γυναικών και παιδιών που φοράνε τα παραδοσιακά αυτά Ουκρανικά καπέλα.

Δημιουργήθηκε για να αποδώσουν φόρο τιμής στην πατρίδα τους, ενώ παράλληλα να δώσουν ένα μήνυμα ειρήνης, τρυφερότητας και γνώσης της Ουκρανικής κουλτούρας στον κόσμο.

Παραδοσιακά, αυτά τα κοπέλα τα φοράνε νεαρές και ελεύθερες κοπέλες σαν δείγμα της ‘αγνότητας’ και της διαθεσιμότητάς τους. Πριν την χριστιανοσύνη όμως, πίστευαν πως τις προστάτευαν και από τα κακά πνεύματα. Τώρα, μετά από την επανάσταση του 2014 που έγινε στην Ουκρανία, τα καπέλα πλέον φοριούνται σαν δείγμα εθνικής υπερηφάνειας.

‘Νομίζω πως γυρνάμε σε σχέδια με θέμα τα λουλούδια σαν αντίδραση προς τους πολέμους που συμβαίνουν σε όλη τη γη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τρυφερότητα,’ είπε το μοντέλο Nadiia Shapoval σε μία συνέντευξή της.

Περισσότερες πληροφορίες: Instagram |Facebook (h/t: mymodernmetslavorum)

Credit: boredpanda.com

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι