16 Μυστικά και Κόλπα για να δείχνετε πάντα Στιλάτη χωρίς να ξοδέψετε πολλά Χρήματα.

Οι fashionistas δείχνουν αψεγάδιαστοι στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά φαίνεται αδύνατο να μιμηθείτε την εμφάνιση τους χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς κανόνες που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και θα κάνουν την εμφάνιση σας να δείχνει πολυτελής.

16. Προσέξτε την φόδρα όταν ψωνίζετε. Στα ποιοτικά ρούχα δεν φαίνεται και είναι προσεγμένη.

15. Δώστε βάση στο σχέδιο στις ραφές. Δείτε αν το σχέδιο συνεχίζεται καλά στις ραφές ή αν διακόπτεται – ο κατασκευαστής μάλλον ήθελε να γλιτώσει ύφασμα. Τα ρούχα αυτά δείχνουν φτηνά.

14. Προσέξτε το ύφασμα. Επιλέξτε σύγχρονα υφάσματα, όπως το νεοπρένιο που χρησιμοποιείται ακόμη και από εταιρίες χαμηλού κόστους. Υπάρχουν επίσης και υφάσματα με υφή, όπως το τουίντ, το βαμβάκι και το λινό. Δείχνουν ακριβά, αλλά δεν είναι.

13. Επιλέξτε απομίμηση σουέντ. Δείχνει πιο ακριβό από την απομίμηση δέρματος.

12. Αποφύγετε τα ορατά φερμουάρ, γιατί κάνουν το ρούχο να δείχνει φτηνό. Αν το φερμουάρ είναι ορατό, τότε πρέπει να έχει παρόμοιο χρώμα με το ύφασμα. Διαφορετικά πρέπει να είναι καλυμμένο.

11. Επιλέξτε μυτερές γόβες. Οι γόβες σε έντονο χρώμα δείχνουν όμορφες είτε είναι ακριβές είτε φτηνές, ενώ οι γόβες σε μαύρο και νουντ χρώμα δίνουν ένα όμορφο τελείωμα σε ένα επαγγελματικό λουκ.

10. Δημιουργήστε την εντύπωση ότι τα ρούχα είναι ραμμένα πάνω σας. Μόνο μια καλή μάρκα προσφέρει ρούχα καλής ποιότητας που δείχνουν λες και είναι φτιαγμένα για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά. Γι’αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε τα εξής:

-Μην φοράτε τσαλακωμένα ρούχα.
-Τα ρούχα σας δεν πρέπει να είναι γυρισμένα ή κουμπωμένα απρόσεκτα.
-Θα πρέπει να διατηρούν το σχήμα τους και να σας κάθονται καλά.
-Αποφύγετε τα ρούχα με πτυχές – δείχνουν ότι ανήκουν στην μαζική παραγωγή.

9. Μην παραμελείτε την τσάντα. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα ή χρώματα πολύτιμων λίθων, γιατί δείχνουν καλύτερα στην απομίμηση δέρματος. Μην αγοράζετε τσάντες με μεγάλα κουμπώματα, πτυχές, κρόσσια ή κεντήματα – όλα αυτά μαρτυρούν κακή ποιότητα. Τα φτηνά αξεσουάρ προδίδουν τις φτηνές τσάντες – οι ακριβές τσάντες σχεδόν ποτέ δεν έχουν φερμουάρ. Μια τσάντα με σκληρή εσωτερική επένδυση κρατά περισσότερο και δείχνει πιο ακριβή.

8. Μην το παρακάνετε με τα διακοσμητικά στοιχεία. Η δαντέλα των ακριβών σχεδιαστών δεν μοιάζει με αυτή της μαζικής παραγωγής. Επιλέξτε λεπτομέρειες με δαντέλα που προσθέτουν στην θηλυκότητα. Οι παγέτες και οι πούλιες ανήκουν μόνο στα κομμάτια υψηλής ραπτικής και αυτό είναι κανόνας.

7. Αποφύγετε τους γήινους τόνους. Αποφύγετε τα σκούρα χρώματα, γιατί δείχνουν βαρετά. Επιλέξτε έντονα ή παστέλ χρώματα.

6. Βάλτε τα ρούχα σας από μέσα. Ένα πουκάμισο περασμένο μέσα στο παντελόνι δείχνει πιο περιποιημένο και η εμφάνιση σας γίνεται πιο κλασική, ρομαντική ή χαλαρή.

5. Ένας απλός τρόπος για να δείξετε πιο περιποιημένη είναι να προσθέσετε χρυσά αξεσουάρ, ακόμα και στα πιο απλά ρούχα.

4. Συνδυάστε ρούχα με διαφορετική υφή, όπως μετάξι, πλεκτό, σουέντ, τζιν, κλπ. Η εμφάνιση σας θα αποκτήσει ενδιαφέρον χωρίς επιπλέον αξεσουάρ.

3. Προσοχή στις λεπτομέρειες. Τα ρούχα καλής ποιότητας έχουν ίσιες ραφές στο χρώμα του υφάσματος και δεν κρέμονται κλωστές. Και τα αξεσουάρ ενός ρούχου είναι σημαντικά. Τα πλαστικά κουμπιά δείχνουν φτηνά και χαλάνε εύκολα, ενώ τα μεταλλικά δεν είναι αξιόπιστα. Αντικαταστήστε τα με πιο ποιοτικά.

2. Επιλέξτε το λευκό. Προτιμήστε ένα λευκό ντύσιμο μια στο τόσο. Όσο και να κοστίζει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

1. Βάλτε προτεραιότητες. Καλύτερα να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα σε ρούχα που φοράτε συχνά, παρά σε επίσημα ρούχα.

Credit: brightside.me

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι