15 Κλασσικά λάθη στη Διακόσμηση του Σπιτιού, που το κάνουν να δείχνει Κακόγουστο. Το 9ο είναι το πιο Τραγικό!

Όταν πρόκειται για τα έπιπλα και την διακόσμηση, το γούστο είναι θέμα άποψης. Αυτό που φαίνεται απλό και κομψό σε κάποιον μπορεί να είναι αδιάφορο και βαρετό για κάποιον άλλον. Το σπίτι μας είναι δικό μας θέμα, ένα μέρος που μπορούμε να νιώθουμε άνετα.

Αλλά παρόλο που δεν υπάρχουν πραγματικοί κανόνες στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, υπάρχουν κάποια λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε και πολύ συχνά δεν τα καταλαβαίνουμε μέχρι κάποιος να μας τα επισημάνει.

Γι’αυτό και φτιάξαμε αυτή την λίστα με 15 κλασσικά λάθη έτσι ώστε να μπορέσετε να αποφύγετε και να απολαύσετε τον χώρο σας ακόμα περισσότερο…

1. Φωτισμός

Μία λάμπα που κρέμεται από το ταβάνι μπορεί να προσφέρει αρκετό φως αλλά το πιθανότερο είναι να μην φτιάχνει ιδιαίτερα καλή ατμόσφαιρα. Αντιθέτως, δοκιμάστε λάμπες δαπέδου και επιτραπέζιες λάμπες για ατμόσφαιρα και το φωτιστικό οροφής μόνο όταν πραγματικά το χρειάζεστε.

2. Σαπούνι και απορρυπαντικό πιάτων

Πλέον, πολλοί δίνουν έμφαση στον σχεδιασμό της κουζίνας και του μπάνιου. Γι’αυτό είναι άσχημο ένα πλαστικό μπουκάλι να χαλάει την αισθητική. Μπορείτε να αγοράσετε μερικά κεραμικά σχέδια που να ταιριάζουν στην διακόσμησή σας.

3. Γεμάτα ράφια

Μία συλλογή βιβλίων δίνει χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο. Όταν όμως είναι πάρα πολλά μπορεί να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Εάν έχετε μία συλλογή βιβλίων, φτιάξτε μια ωραία βιβλιοθήκη για να τα έχετε τακτοποιημένα. Αλλιώς, μπορείτε απλά να τα ξεφορτωθείτε. Εάν δεν θέλετε να φτιάξετε μία βιβλιοθήκη, γιατί δεν τα δίνετε σε κάποιον που θα τα εκτιμήσει περισσότερο; Έτσι θα έχετε και περισσότερο χώρο.

4. Χρώμα στους τοίχους

Οι λευκοί τοίχοι είναι πολύ συνηθισμένοι. Εάν όμως νοικιάζεις ένα σπίτι δεν υπάρχει νόημα να το βάψεις και ίσως μερικές φορές να είναι και μεγάλο λάθος. Ωστόσο, το να βάψετε τους τοίχους του σπιτιού σας μπορεί να σας αλλάξει την διάθεση και να κάνει το δωμάτιο πολύ πιο ζεστό.

5. Έλλειψη δομής

Είναι καλό να προσπαθείτε να δημιουργείτε ζώνες από έπιπλα και διακόσμηση που ταιριάζουν. Μπορείτε να χωρίσετε ένα δωμάτιο σε διάφορα κομμάτια και κάθε ένα να έχει την χρήση του.

6. Έλλειψη αναλογιών

Ένα δωμάτιο μπορεί να φαίνεται παράξενο εάν το μέγεθος των επίπλων δεν ταιριάζει με τις διαστάσεις του. Ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο με μόνο λίγα έπιπλα μπορεί να φαίνεται άδειο, ενώ ένα μικρό δωμάτιο με τεράστιο τραπέζι μπορεί να είναι κλειστοφοβικό. Δοκιμάστε να διακοσμήσετε τα δωμάτιά σας με έναν τρόπο που να γίνεται να κινηθείς ενώ ταυτόχρονα δεν είναι άδεια.

7. Πολλά στυλ

Ακόμα και τα δωμάτια που είναι οργανωμένα καλά μπορεί να έχουν πολλά στυλ και χρώματα. Προσπαθήστε να διαλέξετε ένα στυλ και ένα κυρίαρχο χρώμα για κάθε δωμάτιο και προσθέστε διάφορα πράγματα για να τα τονίσετε.

8. Αντιγραφή καταλόγων

Για να αποφύγουν λάθη, πολλοί αντιγράφουν αυτά που βλέπουν σε καταστήματα επίπλων ή καταλόγους. Αυτό μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά καλό είναι να βάζετε την προσωπικότητα και την κρίση σας στην διακόσμηση των δωματίων σας για να τα νιώθετε πιο οικεία.

Δεν χρειάζεται να διακοσμήσετε το σπίτι σας σε ένα βράδυ. Εάν το ολοκληρώσετε κομμάτι κομμάτι, θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα είναι πιο ενδιαφέρον και ικανοποιητικό.

9. Οι ανάγκες σας

Η διακόσμηση του σπιτιού σας δεν θα πρέπει να είναι μόνο σύμφωνα με το γούστο σας, αλλά και με τις ανάγκες σας. Εάν σπάνια έχετε φιλοξενούμενους για φαγητό, δεν χρειάζεται να βάλετε μία τεράστια τραπεζαρία.

Όπως και αν έχετε μικρά παιδιά, ένας λευκός καναπές δεν είναι και η καλύτερη λύση, ειδικά αν πειραματίζονται με χρώματα και ζωγραφική. Πριν προσθέσετε κάτι στο σπίτι σας, πάντα να σκέφτεστε γιατί θέλετε να το κάνετε και αν πραγματικά το χρειάζεστε.

10. Στους τοίχους

Είναι το πιο συνηθισμένο, αλλά δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να το λέει ρητά. Συνήθως βάζουμε τα έπιπλα στους τοίχους και έτσι μένει αρκετός χώρος στην μέση του δωματίου. Είναι ωραίο να έχεις χώρο να κινηθείς αλλά δεν χρειάζεται όλα να μπαίνουν στους τοίχους.

11. Διακοσμητικά

Φαίνεται λεπτομέρεια αλλά μπορούν να κάνουν πραγματικά την διαφορά. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς και δείτε ποιος σας αρέσει καλύτερα.

12. Εικόνες

Καλό θα ήταν να κρεμάτε εικόνες σε μικρές ομάδες – ειδικά αν είναι πολύ μικρές. Συνδυάζοντάς τες με τραπέζια ή ράφια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

13. Υπνοδωμάτιο

Το να διαλέξετε το μεγαλύτερο δωμάτιο σαν το υπνοδωμάτιο είναι κάτι φυσιολογικό, αλλά ίσως θα ήταν καλό να το ξανασκεφτείτε. Εξάλλου έχετε μόνο ένα κρεβάτι, μία ντουλάπα και μερικά κομοδίνα και συνήθως πάτε απλά για να κοιμηθείτε. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τον ξενώνα σαν υπνοδωμάτιό σας και έτσι να δώσετε στο μεγαλύτερο υπνοδωμάτιο άλλη χρήση.

14. Διάδρομος

Προσέχουμε πολύ το σαλόνι γιατί περνάμε πολύ χρόνο εκεί και είναι ο χώρος που υποδεχόμαστε τους καλεσμένους. Αλλά η είσοδος στο σπίτι μας αξίζει και αυτή πολύ προσοχή. Αντί να την χρησιμοποιείτε απλά για να πετάτε τα παλτό και τα παπούτσια, θα πρέπει να την έχετε καθαρή και οργανωμένη. Να θυμάστε πως είναι ο πρώτος χώρος που βλέπει κάποιος μπαίνοντας στο σπίτι μας.

15. Τα μικρά πράγματα

Είναι εύκολο να προσπερνάμε όλες εκείνες τις ατέλειες αλλά τελικά παθαίνουμε ανοσία και δεν τις βλέπουμε καθόλου. Ένα γδάρσιμο εδώ, ένας χαλασμένος διακόπτης εκεί, ένα χαλαρό πόμολο. Όλα μαζί οδηγούν σε μεγαλύτερα προβλήματα και εάν μαζευτούν πολλά, είναι πολύ δύσκολο να τα φτιάξεις όλα. Γι’αυτό είναι σημαντικό να επισκευάζετε κάτι μόλις χαλάσει.

Στην τελική είναι το σπίτι σας και εσείς θα πρέπει να αποφασίσετε πώς θα το διακοσμήστε. Αυτά δεν είναι πραγματικά ‘λάθη’ αλλά πράγματα που θα σας αλλάξουν την διάθεση αν τα δοκιμάσετε. Με λίγη φαντασία και προσπάθεια μπορείτε να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα μέρος που θα σας κάνει να χαμογελάτε.

Credit: hefty.co

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι