10 Πονηρά Κολπάκια που θα σας Βοηθήσουν να Καταλάβετε αν αυτό που Αγοράζετε είναι Αυθεντικό ή Απομίμηση

Πιθανόν όλοι μας έχουμε δαπανήσει ένα μεγάλο ποσό σε μια απομίμηση προϊόντος, το οποίο πωλήθηκε υπό το πρόσχημα του επώνυμου προϊόντος.

Για να μη ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά 10 επώνυμων προϊόντων, που συχνά παραποιούνται.

10. Levi ‘s Jeans

  • Η ραφή με τη μορφή μιας καμάρας στις πίσω τσέπες είναι σε όλα τα μοντέλα εκτός από τη σπάνια σειρά Authentics Signature. Η ετικέτα Levi ‘s (κόκκινο ταμπελάκι) είναι γραμμένο με ένα μικρό γράμμα e (το μεγάλο γράμμα εμφανίζεται μόνο σε αποκλειστικά μοντέλα ή σε προϊόντα απομίμησης). Ο αριθμός του μοντέλου αναγράφεται πάνω στο χάρτινο ταμπελάκι στη ζώνη.
  • Τα μεταλλικά κουμπιά κατασκευάζονται έχουν στην επίπεδη επιφάνειά τους την επιγραφή Levi Strauss, στην οπίσθια όψη αναγράφεται ο αριθμός του μοντέλου. Τα χάλκινα πριτσίνια (σε σπάνιες περιπτώσεις, που καλύπτονται με σμάλτο) και έχουν ένα αριθμό σειράς τυπωμένο στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

9. Μπλούζες Lacoste Polo

  • Κουμπιά: Ανομοιογενής απόχρωση, επειδή είναι κατασκευασμένα από φίλντισι. Τα κουμπιά έχουν επίπεδη μορφή, ελαφρώς κοίλη προς το κέντρο. Οι οπές για το νήμα 2 (πάνω και κάτω), τυχόν ετικέτες λείπουν.
  • Λογότυπο. Ο πράσινος κροκόδειλος σε κλασικά μοντέλα ράβεται ξεχωριστά και στη συνέχεια ράβεται πάνω από το ύφασμα. Το λογότυπο βρίσκεται κοντά στα κουμπιά, κοντά στο κάτω άκρο (στη πλαστογραφία συχνά παραβλέπεται). Στο κέντημα μπορεί να διακρίνει κανείς εύκολα τα πόδια του κροκόδειλου και το κόκκινο στόμα.

8. Μαγιό Victoria’s Secret

  • Ύφασμα. Όλα τα μαγιό αυτής της μάρκας είναι κατασκευασμένα από διπλό ύφασμα. Στα μονόχρωμα μοντέλα είναι δυνατόν αυτό να ελεγχθεί αν τραβήξετε την επένδυση και το μπροστινό μέρος σε διαφορετικές κατευθύνσεις.
  • Διάγραμμα μεγέθους, ετικέτες. Τα μεγέθη είναι 5: XS, S, M, L , XL και συνήθως σε απομιμήσεις υπάρχουν μόνο τα S, M, L. Αν το μπούστο έχει μπανέλες, το μέγεθος του τότε υποδεικνύεται ως σουτιέν (34 Α, 34 Β, κλπ …) . Οι χρωματιστές ετικέτες μπορεί να είναι μόνο ροζ, μαύρο, λευκό, διαφανές. Χώρα προέλευσης – η Κίνα ή η Σρι Λάνκα.

7. Ρολόγια Rolex

  • Καντράν. Στο καντράν του Rolex που είναι κατασκευασμένο από ζαφείρι, αν στάξετε νερό, τότε όλο το νερό συγκεντρώνεται σε μια σταγόνα και δεν εκτείνεται στην επιφάνεια. Στο παράθυρο ημερολογίου, υπάρχει μια μικρή διόγκωση. Στην περιοχή του σχήματος 6 στην οπίσθια πλευρά του γυαλιού υπάρχει μια μικρή κορώνα (σε όλα τα μοντέλα που κατασκευάζονται μετά το 2002).
  • Δείκτης δευτερολέπτων. Ο δείκτης δευτερολέπτων κινείται ομαλά, χωρίς τραντάγματα. Ακόμα κι αν φέρετε το ρολόι κοντά στο αυτί, δεν μπορεί να ακουστεί.
  • Πίσω πλευρά. Συχνά τα αντίγραφα Rolex είναι εξοπλισμένα με ένα διαφανές πίσω πάνελ. Στα πρωτότυπα ρολόγια υπάρχει πάντα ένα μεταλλικό κάλυμμα, πάνω στο οποίο είναι χαραγμένος ο σειριακός αριθμός και το λογότυπο.

6. Γυαλιά ηλίου Ray-Ban

  • Θήκη. Κατασκευάζεται από συνθετικό δέρμα και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: τραχιά στην αφή, πάνω στο κουμπί υπάρχει το λογότυπο Ray-Ban, στα αριστερά υπάρχει σφραγίδα με το λογότυπο.
  • Φακοί. Σε όλα τα μοντέλα, στον αριστερό φακό, υπάρχει μια επιγραφή Ray-Ban, η οποία δεν διαγράφεται ακόμη κι αν για να τη σκουπίσετε με οινόπνευμα. Στα δεξιά του φακού από το εσωτερικό ή το εξωτερικό, υπάρχει μια χάραξη με λέιζερ.
  • Στο αριστερό βραχίονα υπάρχει τυπωμένος ο αριθμός του μοντέλου (ξεκινάει με τα γράμματα RB), το χρώμα των γυαλιών, ο βαθμός σκουρότητας του φακού, η διάμετρος του φακού και το μέγεθος της γέφυρας της μύτης. Στον δεξιό βραχίονα αναγράφεται το μοντέλο των γυαλιών, ένα γράμμα που δείχνει τη μονάδα παραγωγής, και το λογότυπο της συμμόρφωσης με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.

5. Αθλητικά παπούτσια Converse

  • Εμφάνιση. Η σόλα στην αυθεντικό κλασικό μοντέλο έχει ύψος τουλάχιστον 3 cm και στο πίσω μέρος υπάρχει μια επιγραφή ALL STAR (στη μέση της επιγραφής υπάρχει ένα αστέρι, ενώ μερικές φορές κάτω από αυτό μπορεί να είναι ένα γράμμα R), και τίποτε άλλο.
  • Η ετικέτα πάνω στη γλώσσα. Το αυτοκόλλητο στο εσωτερικό της γλώσσας κατά το άγγιγμα είναι κυρτό (σε προϊόντα απομίμησης είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί), από την κορυφή υπάρχουν δύο κάθετες ραφές. Η ετικέτα έχει ένα σειριακό αριθμό που αποτελείται από 6 χαρακτήρες.

4. Αθλητικά παπούτσια Air Max

  • Αερόσολα. Στα αυθεντικά παπούτσια στο κάτω μέρος υπάρχει μια μονάδα αέρα κάτω από το διαφανές πλαστικό. Στις απομιμήσεις, κατά κανόνα, δεν υπάρχει αέρας πίσω από το πλαστικό. Για να ελέγξετε την ύπαρξη αέρα, θα πρέπει να πιέσετε την αερόσολα. Στο αυθεντικό, η αερόσολα είναι σφιχτή και θα επανέλθει γρήγορα στο αρχικό της σχήμα.
  • Η ετικέτα πάνω στη γλώσσα, σόλα. Μετά το 2008, σε όλα τα μοντέλα της Air Max η ετικέτα κολλάται με θερμική επεξεργασία και δεν υπάρχει νήμα. Ο αριθμός του μοντέλου είναι ένας 6-ψήφιος κωδικός, και τα ακόλουθα 3 ψηφία είναι ο κώδικας του χρώματος. Η σόλα είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας καουτσούκ και είναι ματ υφής και όψης.

3. Γόβες Christian Louboutin

  • Εμφάνιση. Στα αυθεντικά παπούτσια, αν τα βάλετε σε μια επίπεδη επιφάνεια, όλη η επιφάνεια του παπουτσιού ακουμπάει και δεν ανασηκώνεται κανένα μέρος. Το υλικό στα τακούνια στα κλασικά μοντέλα είναι όμοιο με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το μεγαλύτερο μέρος του παπουτσιού.
  • Σόλα. Η σόλα είναι πάντα κόκκινη, έχει ομοιόμορφο χρώμα, χωρίς ραβδώσεις. Υπάρχει η επιγραφή Christian Louboutin, Made in Italy και το μέγεθος. Μερικές φορές σε μοντέλα με δερμάτινες σόλες υπάρχει η επιγραφή Vero cuoio. Άλλες επιγραφές στην εσωτερική και εξωτερική σόλα δεν πρέπει να υπάρχουν.

2. Ακουστικά Apple EarPods

  • Συσκευασία. Τα αυθεντικά ακουστικά πωλούνται σε ένα πλαστικό κουτί, το οποίο έχει μια μπλε απόχρωση (τα προϊόντα απομίμησης έχουν συνήθως κιτρινωπή χροιά). Το βάρος του προϊόντος μαζί με το κουτί είναι περίπου 50 γραμμάρια.
  • Εμφάνιση. Τα ακουστικά φαίνονται λεία, χωρίς ίχνος συγκόλλησης κατά την παραγωγή. Το πλέγμα για τα ηχεία είναι κατασκευασμένο από μέταλλο (στις απομιμήσεις είναι από πλαστικό). Συχνά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για αριστέρα / δεξιά.

1. Κινητό Samsung

  • Οθόνη. Στα περισσότερα μοντέλα υπάρχουν οθόνες AMOLED, ένα από τα χαρακτηριστικά των οποίων είναι το σχεδόν μαύρο χρώμα της οθόνης. Στα προϊόντα απομίμησης η οθόνη φαίνεται γκρι, μπλε ή καφέ.
  • Κωδικός επαλήθευσης. Εισάγετε τον κωδικό ασφαλείας * # 7353 # – στο πρωτότυπο Samsung Galaxy ανοίγει ένα ειδικό μενού για τον έλεγχο εφαρμογής. Ένας άλλος συνδυασμός κωδικού για όλα τα μοντέλα Android είναι * # 0 * # , όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την οθόνη, τα ηχεία, και άλλες λειτουργίες της συσκευής.
  • Αριθμός αναγνώρισης. Η ετικέτα κάτω από την μπαταρία αναγράφει τον συγκεκριμένο κωδικό μοντέλου, το σειριακό αριθμό και το IMEI. Αν εισάγετε τον κωδικό * # 06 #, το IMEI εμφανίζεται στην οθόνη, και σε ορισμένα μοντέλα, και τον αριθμό σειράς.

Credit: Adme

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι