10 Μυστικά & Κόλπα για τα Ψηλοτάκουνα Παπούτσια που θα σας Κάνουν να τα Φοράτε σαν Πραγματική Κυρία!

Πολλοί άνδρες θα έλεγαν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο αστείο από μια γυναίκα που φοράει ψηλά τακούνια και δεν μπορεί να περπατήσει σε αυτά. Είναι τόσο δελεαστικό όμως να αγοράζεις τέτοια παπούτσια και σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν ένα κορυφαίο μοντέλο!

Σας παρουσιάζουμε αυτές τις 10 συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε πιο άνετα και με αυτοπεποίθηση στα αγαπημένα σας υποδήματα.

1. Κάντε μικρά βήματα

Για να φαίνεστε κομψές, θα πρέπει να κάνετε μικρά και αργά βήματα, χωρίς να λυγίζετε τα γόνατά σας περισσότερο από το συνηθισμένο. Αν προσπαθήσετε να κάνετε μεγάλα βήματα, όπως συνήθως με τα καθημερινά μας παπούτσια, το βάδισμά σας θα φαίνεται αφύσικο. Έτσι, εάν είστε αποφασισμένες να τα φορέσετε, δεν θα πρέπει να βιάζεστε.

2. Πρώτα η φτέρνα και μετά τα δάχτυλα

Για να κάνετε το βάδισμα σας να φαίνεται φυσικό, θα πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τα τακούνια σας στο έδαφος και στη συνέχεια ομαλά να κινηθούν τα δάχτυλα των ποδιών. Όταν η καμάρα του ποδιού σας παίρνει το βάρος σας, κάντε κλίση προς τα εμπρός και στη συνέχεια σπρώξτε τον εαυτό σας περισσότερο για να κάνει το επόμενο βήμα.

3. Κρατήστε ίσια την πλάτη σας

Μια όμορφη γυναίκα δεν γίνεται να μην έχει άψογη στάση σώματος. Τετραγωνίστε τους ώμους σας και κρατήστε το πηγούνι σας παράλληλα με το πάτωμα. Με αυτό τον τρόπο, οι κοιλιακοί μυς θα σφίξουν, το στομάχι σας θα γίνει επίπεδο και θα δείχνετε λεπτότερη.

4. Περπατήστε ευθεία

Για να περπατήσετε σαν μοντέλο, φανταστείτε μια ευθεία γραμμή μπροστά σας και περπατήστε κατά μήκος της. Βάλτε τα πόδια σας ακριβώς το ένα μπροστά από το άλλο, και τεντώστε τις άκρες τους προς τα εμπρός, έτσι ώστε οι γοφοί σας να κουνιούνται λίγο. Χρεάζεται λίγη προπόνηση, αλλά αξίζει τον κόπο – σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα όλων.

5. Προετοιμαστείτε στο σπίτι

Προετοιμάστε τα πόδια σας σε ψηλά τακούνια αν έχετε σκοπό να τα φορέσετε το βράδυ. Επίσης, ξύστε λίγο τις σόλες ώστε να μην γλυστράνε τόσο πολύ. Φορέστε τα παπούτσια για να νιώσετε άνετα σε αυτά. Τα ολοκαίνουρια τακούνια όλο το βράδυ θα βασανίσουν τα πόδια σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κάνετε τα παπούτσια σας πιο ευκολοφόρετα, όπως να φορέσετε μάλλινες κάλτσες και να περπατήσετε για δέκα λεπτά.

6. Μάθετε να στέκεστε σε ψηλά τακούνια

Δεν έχει να κάνει μόνο με το περπάτημα, αλλά θα πρέπει να είστε σε θέση να στέκεστε για αρκετή ώρα. Πρώτα, τοποθετήστε το τακούνι του ενός ποδιού στη μέση του άλλου σε μια γωνία. Στη συνέχεια, βάλτε το βάρος σας στο πίσω πόδι και όταν κουραστείτε, μετακινήστε το βάρος πάνω στο άλλο.

7. Ξεκουράστε τα πόδια σας

Αν θέλετε να φορέσετε ψηλά τακούνια όλη την ημέρα, για να μην καταλήξετε με πονεμένα πόδια, κάντε τακτικά διαλείμματα. Μην βγάλτε τα παπούτσια σας όμως. Τα κουρασμένα πόδια πρήζονται και το να βάλετε ξανά τα τακούνια σας μπορεί να είναι επίπονο.

8. Μην φοράτε ψηλά τακούνια πολύ συχνά

Να εναλλάσσεστε μεταξύ διαφορετικά τακουνιών με διαφορετικά ύψη, αλλά να προσπαθήστε να προτιμάτε επίπεδα και άνετα παπούτσια. Αν φοράτε ψηλά τακούνια συχνά μπορεί να προκαλέσετε βλάβες στην υγεία σας.

9. Επιλέξτε τα κατάλληλα υποδήματα

Εάν φοράτε πάνινα παπούτσια όλη σας τη ζωή, μην βιαστείτε να αγοράσετε ψηλοτάκουνα αμέσως. Ξεκινήστε με κάτι πιο ουδέτερο και πιο χαμηλό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε παπούτσια με λουράκι στον αστράγαλο τα οποία είναι πιο άνετα.

10. Διαλέξτε το σωστό νούμερο

Τίποτα δεν θα σώσει το περπάτημα σας, αν φοράτε πάρα πολύ σφιχτά παπούτσια, γι’ αυτό εάν είναι έστω και λίγο σφιχτά, μην τα αγοράσετε. Επιλέξτε το λίγο μεγαλύτερο, επειδή μπορείτε να το φορέσετε με επένδυση, ενώ δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να κάνετε με το πολύ σφιχτό και σίγουρα θα το μετανιώσετε.

Credits: Bright Side

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι