Στα 56 της αποφάσισε να ασχοληθεί με την Μόδα και το Στυλ. Σήμερα αποτελεί παγκόσμιο ίνδαλμα Κομψότητας!

H 63χρονη Lyn Slater ζει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει στο πανεπιστήμιο Fordham. Μπορεί με ακρίβεια να προσδιορίσει όταν άλλαξε η ζωή της. Αρκετά χρόνια πριν, η Lyn περίμενε μια φίλη της στο δρόμο, όχι μακριά από το Lincoln Center, όπου γίνονταν επιδείξεις μόδα στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας. Φωτογράφοι, που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, πέρασαν τη κομψή γυναίκα για κάποιο σημαντικό πρόσωπο της βιομηχανίας της μόδας.

Μας άρεσε πολύ η ιστορία της Lyn και το άψογο γούστο της.

«Οι φωτογράφοι μαζεύτηκαν γύρω μου και άρχισαν να με φωτογραφίζουν,» αναφέρει η Lyn. Δύο Ιάπωνες δημοσιογράφοι άρχισαν να μου κάνουν ερωτήσεις. Οι τουρίστες μαζεύτηκαν γύρω μου και με έβγαζαν selfies, νομίζοντας ότι είμαι κάποια σημαντική περσόνα από τον κόσμο της μόδας. Ήμουν σε σύγχυση, αλλά στη συνέχεια ήρθε μια φίλη, και αρχίσαμε να γελάμε με την κατάσταση.

«Πάντα αγαπούσα τη μόδα και τα ασυνήθιστη ρούχα. Αλλά είμαι καθηγήτρια, και το επάγγελμα έχει τους δικούς του κανόνες, για τα μαθήματα πρέπει να ντύνομαι διακριτικά. Αυτό το διασκεδαστικό περιστατικό ήταν η αφορμή να δημιουργήσω ένα blog μόδας, όπου μπορούσα να εκφραστώ. μπορούσε να εκφραστούν. Το blog το ονόμασα «Είδωλο κατά λάθος» δήλωσε στο περιοδικό Grey Magazine.

Αποδείχθηκε ότι η μόδα είναι το κάλεσμα της Lyn, και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε μια νέα επιτυχημένη καριέρα. Ωστόσο, δεν εγκατέλειψε την εργασία της και εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Αλλά το blog της έχει γίνει πολύ δημοφιλές – καθώς προβάλλει το μινιμαλιστικό, κομψό και τολμηρό στυλ. Έχουν γράψει γι’ αυτή (και εξακολουθούν μέχρι τώρα) πολλά περιοδικά μόδας. Την καλούν σε επιδείξεις μόδας, για να συμμετέχει ως μοντέλο. Συμμετέχει σε καμπάνιες για μεγάλες μάρκες, όπως Uniqlo, Refinery29 και Mango και έχει υπογράψει συμβόλαιο με το γνωστό πρακτορείο μοντέλων Elite Model.

«Η μόδα έχει βοηθήσει το στυλ μου για να αντιμετωπίσω την αορατότητα που φέρνει η μεγάλη ηλικία,» αναφέρει η Lyn. λέει ο Λιν. To blog της, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, το διαβάζουν γυναίκες κυρίως 25-35 ετών.

«Συχνά στο δρόμο με πλησιάζουν κοπέλες και ρωτάνε τι φοράω. Οι νέοι συχνά γράφουν για μένα σχόλια του τύπου: «Ήμουν τόσο φοβισμένη με την μεγάλη ηλικία, αλλά χάρη σε σας κατάλαβα ότι δεν είναι τρομακτικό. Συνειδητοποίησα ότι μπορούμε να κρατήσουμε το επαναστατικό πνεύμα και να φαινόμαστε cool σε οποιαδήποτε ηλικία. Σας ευχαριστούμε!»

Όταν η Lyn ρωτήθηκε να περιγράψει το προσωπικό της στυλ με 4 λέξεις, απάντησε: μινιμαλισμός, avant-garde, απροσεξία, μονοχρωμία.

«Όταν ξεκίνησα το blog, η μεγαλύτερη έκπληξη μου ήταν ότι ανταποκρίθηκαν τόσο πολλοί ταλαντούχοι και ενδιαφέροντες άνθρωποι: σχεδιαστές, φωτογράφοι, στυλίστες, bloggers και καλλιτέχνες. Οι ευκαιρίες για κοινή δημιουργικότητα και συνεργασία είναι απλώς ανεξάντλητες», εξηγεί η Lyn.

Η Lyn ρωτήθηκε αν οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται με βάση την ηλικία τους.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελέγξεις τη συμπεριφορά των ανθρώπων, και αυτή η φράση είναι ένας τρόπος για να περιορίσεις τις γυναίκες μιας ηλικίας. Είμαι σίγουρη ότι αν αισθάνεστε άνετα στα ρούχα σας, δεν έχει σημασία πόσο χρονών είστε. Θα φαίνεστε φυσικές και όμορφες.»

Φέτος, η Lyn έγινε μία από πρωταγωνίστριες της διαφημιστικής καμπάνιας της Mango με τίτλο «Μια ιστορία μοναδικότητας».

Credit: Adme

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι