Ποιο είναι το Κατάλληλο Καλοκαιρινό Φόρεμα για εσένα, σύμφωνα με το Σωματότυπό σου!

Μόλις η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει, τα φορέματα είναι ιδανικά. Είναι όμορφα, θηλυκά και πολύ πιο άνετα από τα παντελόνια. Αλλά το να βρείτε ένα φόρεμα που να τονίζει σωστά το σωματότυπό σας, μπορεί να είναι δύσκολο. Να πως μπορείτε να διαλέξετε το στυλ που κολακεύει περισσότερο το σώμα σας. 

Αν έχετε σωματότυπο αχλάδι, δοκιμάστε φορέματα που έχουν “γεμάτη” φούστα και στενή μέση.

Τα ίσια φορέματα θα τονίσουν περισσότερο τους γοφούς και τη λεκάνη σας, γι’ αυτό προτιμήστε κάτι που θα έχει αεράτη φούστα. Προτιμήστε φορέματα σε γραμμή Α ή με πιο γεμάτη φούστα, που θα καλύψουν κάνοντας την μέση να δείχνει λεπτότερη. Δεν χρειάζεστε κάτι πολύ κοντό. Λίγο πιο πάνω από το γόνατο είναι το ιδανικό.

Αν έχετε σωματότυπο μήλο, τότε δοκιμάστε ένα μονοκόμματο φόρμα

Αν συσσωρεύετε λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, επέλεξτε ένα φόρεμα που πέφτει χαλαρό πάνω σας και τελειώνει σε χαριτωμένη φούστα. Ωστόσο, απέφυγετε τα πολύ χαλαρά φορέματα που δεν έχουν “σχήμα” γιατί σας παχαίνουν. Δοκίμαστε φορέματα που σουρώνουν στη μέση ή έχουν ζώνη.

Αν έχετε σωματότυπο κλεψύδρα, τότε φορέστε εφαρμοστό φόρεμα. 

Τονίστε τις αναλογίες σας, επιλέγοντας ένα φόρεμα με V λαιμό, ζώνη στη μέση και “γεμάτη” φούστα. Τα φορέματα που εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα αναδεικνύουν τις καμπύλες σας. Το μήκος μπορεί να παίξει από πολύ κοντό ή μέχρι λίγο πιο κάτω από το γόνατο.

Αν έχετε αγορίστικη φιγούρα, δοκιμάστε φορέματα-πουκαμίσες με ζώνη

Αν δεν έχετε καμπύλες, δοκιμάστε φορέματα με χαμηλή μέση, αλλά και φορέματα με πιέτες στο κάτω μισό μέρος, που δίνουν την εντύπωση καμπύλης.

Αν είστε μικροκαμωμένη, δοκιμάστε ένα κοντό φόρεμα που αναδεικνύει τα πόδια σας

Το κλειδί για να κολακέψετε τη φιγούρα σας, είναι να μη το παρακάνετε με πολύ ύφασμα. Διαλέξτε ένα κοντό φόρεμα με μικρή λαιμόκοψη, που δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχετε πιο μακριά πόδια. Επίσης, φορέματα με πιο υπερυψωμένη μέση, δίνουν την εντύπωση ότι είστε ψηλότερη.

Αν είστε ψηλή, δοκιμάστε ένα μεσαίου μήκους αεράτο φόρεμα

Αντίθετα με τις μικροκαμωμένες γυναίκες, οι ψηλότερες μπορούν να επιλέγουν φορέματα με περισσότερο ύφασμα. Αποφύγετε τα στενά και μακριά φορέματα, που τονίζουν ακόμα περισσότερο το ύψος σας.

Credit: purewow.com

Related posts

Γιατί να φοράτε εσπαντρίγιες και σανδάλια τις ζεστές ημέρες;

Όλοι κοιτούσαν την Βίκυ: Μαθήματα styling στο κέντρο της Αθήνας, συνωστισμός για τη Βίκυ Καγιά

Η πανάκριβη τσάντα που όλες θέλουν: Η εμφάνιση της Κατερίνας Καινούργιου στο Κολωνάκι