Στέφανος Κασσελάκης: «Πολιορκία» από δημοσιογράφους – Τους «τελείωσε» με 7 λέξεις

Αρκετοί δημοσιογράφοι περίμεναν τον Στέφανο Κασσελάκη έξω από το σπίτι του.

Απάντησε με τον καλύτερο τρόπο

Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία περίμεναν τον Στέφανο Κασσελάκη, έξω από το σπίτι του στον Νέο Κόσμο, λίγες ώρες μετά την εκλογική του νίκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο νέος αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχικά αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις, ωστόσο στη συνέχεια ενημέρωσε συνοπτικά του εκπροσώπους του Τύπου για το σημερινό του πρόγραμμα. Όπως είπε, θα πήγαινε πρώτα στο Σύνταγμα για να βάλει μονάδες στο κινητό του, μέχρι να το γυρίσει σε συμβόλαιο, μετά στη Βουλή και το απόγευμα γυμναστήριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά από λίγη ώρα, εμφανίστηκε να βγαίνει από το μετρό Συντάγματος, όπου πολίτες έσπευσαν να τον χαιρετίσουν, ενώ κάποιοι ζήτησαν μια selfie μαζί του, με τον ίδιο να μην αρνείται.

Στέφανος Κασσελάκης: Πώς υποδέχτηκαν τη νίκη του τα ξένα ΜΜΕ

Το ενδιαφέρον πολλών διεθνών ΜΜΕ κέντρισε η χθεσινή εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σε άρθρα τους επικεντρώνονται στο βιογραφικό του νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στο γεγονός ότι είναι αρχάριος στον «στίβο» της πολιτικής.

«Το αουτσάιντερ Στέφανος Κασσελάκης κερδίζει την κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», γράφει ο Guardian, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι «ο Κασσελάκης, ο οποίος φέρεται να μην είχε δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, μετακόμισε στην Αθήνα μόλις πριν από λίγους μήνες με τον Αμερικανό σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπεθ».

Το βρετανικό ΜΜΕ υπενθυμίζει τη θέση που είχε εκφράσει ο Κασσελάκης και αναφέρει ότι «αν το κόμμα θέλει να επιστρέψει στην εξουσία, θα πρέπει “να αντιγράψει το αμερικανικό πρότυπο των Δημοκρατικών το συντομότερο δυνατό”».

Η γαλλική Le Figaro σημειώνει ότι «ο ορμητικός 35χρονος απέδειξε ότι κατέχει τους κώδικες επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επωφελήθηκε από τη γοητεία που ασκεί στα ελληνικά ΜΜΕ».

Ένας «ξένος» αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ κλονίζοντας το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, είναι το σχόλιο του Euractiv.

«Ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος της πολιτικής Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ελπίζει σε μια επάνοδο μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές», αναφέρει το Reuters.

Η θητεία του Στέφανου Κασσελάκη στη Goldman Sachs είναι το χαρακτηριστικό στο οποίο εστιάζει και το πρακτορείο Bloomberg.

ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονικό της χθεσινής νίκης του Στέφανου Κασσελάκη – Τι είπαν τα στελέχη που τον στήριξαν
Μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα χθες της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, η Κουμουνδούρου γέμισε κόσμο που φώναζε συνθήματα υπέρ του νέου προέδρου, αλλά και υπέρ της ενότητας του κόμματος.

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ξημέρωσε με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εμφανίστηκε ενωτικός και δικαιωμένος από την έκβαση του προεκλογικού του αγώνα.

Ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν με την ψήφο τους, όσους στάθηκαν στο πλευρό του, την οικογένειά του και τον σύντροφό του, Τάιλερ, που έμεινε διακριτικά στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια του προεκλογικού του αγώνα.

Επικράτησε με 56%
Μετά από 3 μήνες προεκλογικού αγώνα, με το κλίμα να πολώνεται έντονα την τελευταία εβδομάδα, η κάλπη ανέδειξε τον Στέφανο Κασσελάκη νικητή με 56%, έναντι 44% για την Έφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου υποδέχθηκε το αποτέλεσμα με υψωμένη γροθιά

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχώρησε για την Κουμουνδούρου στις 00.00 τα μεσάνυχτα από το γραφείο του στην 3ης Σεπτεμβρίου, εκεί όπου σε πανηγυρικό κλίμα παρακολούθησε τα αποτελέσματα με την οικογένειά του και τους στενούς του συνεργάτες.

Η μητέρα του, μίλησε για τον Στέφανο και την ανάγκη του να προσφέρει στην πατρίδα και τους πολίτες. Ξεχωριστό ήταν το ευχαριστώ του Στέφανου Κασσελάκη στον Νίκο Παππά, που έδωσε την στήριξή του για τον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης.

Δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη από την πρώτη στιγμή, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Αθηνά Λινού, η Δώρα Αυγέρη. Οι στενοί του συνεργάτες εμφανίστηκαν ενωτικοί κάνοντας άνοιγμα στην ευρύτερη αριστερά.

Ο Παύλος Πολάκης, αν και δεν ήταν στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη το βράδυ της νίκης, εμφανίστηκε με ανάρτησή του στο Facebook.

«Πάμε με όραμα ,πρόγραμμα και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ να χτίσουμε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία για να κυβερνήσει και να αλλάξει τη χώρα. ΧΩΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ,ΜΠΟΡΟΥΝ και ΑΝΤΕΧΟΥΝ!!».

Με μία σύντομη ανάρτηση θέλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να σχολιάσει το αποτέλεσμα της εσωκομματικής μάχης και την ανάληψη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο δε συνεχάρη για τη νίκη του.

«Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά».

Στις 12.00 το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρώην προέδρου του κόμματος στην Βουλή, προτού αναλάβει τα νέα καθήκοντά του στην Κουμουνδούρου.

Related posts

“Δεν έπρεπε να πάει” Η αντίδραση της Μαρίας Αντωνά όταν ρωτήθηκε για τον Άρη Σοϊλέδη

“Πάμε θέατρο;” Δεν ξέχασε τις παλιές της συνήθειες η Οικονομάκου μετά τον χωρισμό βγήκε με την καλύτερη παρέα

Θα μπορούσε να φορεθεί σε πολιτικό γάμο: Με λευκό φόρεμα η Αμαλία Κωστοπούλου, ποζάρει σαν γαλαζοαίματη