Στα ώπα ώπα την έχει ο Παύλος: Ταξίδι αναψυχής και ξεκούρασης για τη Μαρί Σαντάλ λίγο πριν το μνημόσυνο του τέως Βασιλιά

Όλα έτοιμα για το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.Όπως έγινε γνωστό η βασίλισσα Καμίλα θα ηγείται της βρετανικής βασιλικής οικογένειας συνοδευόμενη κι από άλλα μέλη, με την ανακοίνωση του Buckingham να αναφέρει την Άννα-Μαρία και τον Παύλο Γλύξμπουργκ.

H τελετή διοργανώνεται από τη βρετανική βασιλική οικογένεια σε ένδειξη της στενής φιλίας που διατηρούσαν οι δύο οικογένειες αλλά και της συγγενικής σχέσης, καθώς ο πατέρας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασιλιάς Παύλος Α’, ήταν ξάδερφος του πατέρα του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπα Φίλιππου. Επιπλέον ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα William και ο Φίλιππος Γλίξμπουργκ βαφτισιμιός της πριγκίπισσας Diana.

Της λειτουργίας θα χοροστατήσει ο ηγούμενος του Windsor, Αιδεσιμότατος Dr Christopher Cocksworth ενώ το ορθόδοξο σκέλος θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίες

«Είχα επισκεφθεί την Ελλάδα, είχα μιλήσει και με τον πρίγκιπα Παύλο πριν δύο-τρεις εβδομάδες. Βρεθήκαμε μαζί, πήραμε πρωινό και συζητήσαμε λίγο τις λεπτομέρειες. Ένας ευγενέστατος, καλός άνθρωπος. Με τον πρίγκιπα μιλούσαμε στην ελληνική γλώσσα. Έχει ακόμα μία αρχοντιά πάνω του. Ομιλεί με μια ειλικρίνεια, μία ταπεινότητα θα έλεγα κι αφού είναι οικογένεια ορθόδοξη, χριστιανοί κι ο πατέρας του χριστιανός ορθόδοξος έχουμε νομίζω όχι μόνο την θρησκευτική αλλά και την ηθική υποχρέωση να τελέσουμε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής αυτού. Θα γίνει η θεία λειτουργία και μετά θα χοροστατήσω κι εγώ. Δεν είναι κάτι μόνο απλό και ταπεινό. Κι έχουμε στείλει στους ιερωμένους, στους προέδρους εδώ στο Λονδίνο όσοι μπορούν να παρευρεθούν. Ο κόσμος ακόμη εδώ θυμάται τον τέως βασιλέα. Προσεύχεται, όχι μόνο για εκείνον, για την οικογένειά του. Ο κόσμος εδώ θα έχει ελεύθερη πρόσβαση, εδώ επιτρέπεται. Δεν υπάρχει συζήτηση, ναι μεν το θέλει και ο ίδιος, πιστεύω και η οικογένεια. Δεν υπάρχει συζήτηση είναι ναός, να έρθει όποιος θέλει να προσευχηθεί, να ανάψει κι ένα κεράκι. Το γεγονός ότι θα τελέσω είναι νομίζω συμβολικό και ιστορικό. Σαν μια ευλογία αν το θεωρήσουμε κι αυτό. Ήμουν στην κηδεία της εδώ Βασίλισσας Ελισάβετ, ήμουν στην στέψη του τωρινού Βασιλέως εδώ της Αγγλίας Καρόλου και τώρα θα τελέσω το μνημόσυνο για τον τέως Βασιλιά Ελλάδος Κωνσταντίνο».

Το ταξίδι αναψυχής των Γλύξμπουργκ στην Ελβετία

Ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο St. Moritz πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες ο Παύλος και η Marie Chantal. Πρόκειτια για την πρώτη τους απόδραση μετά την περιπέτεια υγείας που είχε με το μάτι του ο πρώτος.

Related posts

“Για τον μπαμπά μου εκεί ψηλά”: Η Μαρίνα Σάττι έδωσε το Ζάρι για τον τελικό της Eurovision 2024

“Μια φορά Έλενα, για πάντα Number One”: Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε στη σκηνή της Eurovision & γκρέμισε το Μάλμε

“Σκουπίστε το ΟΑΚΑ, έρχεται!”: “Έριξε” το twitter η Μαρίνα Σάττι με το Ζάρι στον Ημιτελικό της Eurovision