«Σας ευχαριστώ που βάλατε τα δυνατά σας στις φωτιές»: Συγκινεί η ζωγραφιά κοριτσιού για τους πυροσβέστες στη Ρόδο

Μία υπέροχη ζωγραφιά χάρισε ένα κορίτσι στους πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν μάχη με την πύρινη λαίλαπα στη Ρόδο.

Η συγκινητική στιγμή

«Σας ευχαριστώ που βάλατε τα δυνατά σας στις φωτιές», γράφει το σημείωμα που χάρισε το κορίτσι στην αποστολή των Σλοβάκων πυροσβεστών που βρέθηκαν πρόσφατα στο νησί για να ριχτούν στη μάχη της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών.

Το κοριτσάκι μαζί με τη μητέρα του πλησίασε τον αναπληρωτή επικεφαλής της αποστολής, Jozef Húšek την ώρα που εφοδίαζαν ένα πυροσβεστικό όχημα με νερό και του προσέφερε τη ζωγραφιά εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που έπληξαν τη Ρόδο.
«Γεμίζαμε ένα άλλο όχημα με νερό από μία πηγή που ήταν αρκετά μακριά. Το νεαρό κορίτσι μαζί με τη μαμά της μας πλησίασε και μας έδωσε αυτή την όμορφη εικόνα. Το κορίτσι μας είπε, σας ευχαριστούμε πολύ για όλα όσα κάνετε για εμάς. Το εκτιμούμε τόσο πολύ αυτό» περιγράφει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Jozef Húšek από τη μονάδα επίγειας δασοπυρόσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Σλοβακίας.

«Το δώρο αυτό θα κρεμαστεί στον τοίχο του πυροσβεστικού μας σταθμού και θα μας θυμίζει πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση για τους κατοίκους της Ρόδου. Είμαστε χαρούμενοι που βοηθάμε τους Έλληνες πυροσβέστες και τον ελληνικό λαό μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε πυροσβέστη για την καλή δουλειά και συνεργασία και να ευχηθώ να παραμείνουν ασφαλείς και να προσέχουν», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε τις εικόνες

Related posts

Καμία σχέση με την τωρινή της εικόνα: Πώς είναι σήμερα η «Αγγέλα» από το Παρά Πέντε;

Βρίσκεται στο χωριό του: Έτσι είναι στα 74 ο Πάνος Μιχαλόπουλος, άκρως γυμνασμένος με άσπρα μαλλιά

«Ήταν πολύ δύσκολο, αυτό που έπαθα»: Κατέρρευσε η Καίτη Γαρμπή στη σκηνή του J2US – Τι συνέβη;