Σάλος με τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου: Το ποσό μαμούθ για το οποίο πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πάντοτε πολύ αγαπητός από το ελληνικό κράτος και μέχρι σήμερα έχει θερμούς υποστηρικτές.

Σκληρές διαπραγματεύσεις για τα προσωπικά του αντικείμενα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, σκληρή μάχη έδωσαν επί πέντε ημέρες και έως αργά το βράδυ της Κυριακής 9 Απριλίου όσοι θέλησαν να αποκτήσουν ένα από τα 98 προσωπικά αντικείμενα προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους του δημόσιου βίου, στο κάλεσμα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού CREAID. Με διαφορά, το ενδιαφέρον των πλειοδοτών τράβηξαν τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου που προσέφερε ο γιος του, Νίκος.

Η τιμή για τα εμβληματικά γυαλιά του ιστορικού ηγέτη του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Παρασκευής είχε διαμορφωθεί στις 7.500 ευρώ, ενώ 5 ώρες πριν κλείσει η δημοπρασία είχε φτάσει τις 17.500. Τελικά, τα μεσάνυχτα της Κυριακής τα γυαλιά του Ανδρέα Παπανδρέου έφτασαν τις 25.000, για να αναδειχθούν έτσι στο ακριβότερο αντικείμενο που δημοπρατήθηκε.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τελικά, τα γυαλιά φέρεται να αγόρασε νεαρός εφοπλιστής. Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινό”, ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την τιμή πώλησης των 25.000, μιας και τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κατά πόσο θα επιθυμούσε να συναντηθεί με τον αγοραστή των γυαλιών, ο Νίκος Παπανδρέου απάντησε: “Αυτό εξαρτάται από τον αγοραστή. Αν το επιθυμεί, θα συναντηθούμε” ανέφερε.

“Έχει γίνει λίγο cult το θέμα με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Έχει γίνει κάτι σαν μύθος , αν και εμένα δεν μου αρέσουν οι μύθοι” είπε ο Νίκος Παπανδρέου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή που έπιασαν τα γυαλιά. Ωστόσο, δήλωσε πολύ χαρούμενος που τα λεφτά από τη δημοπρασία θα πάνε σε έναν τόσο καλό σκοπό.

Σε δημοπρασία τα ιστορικά γυαλιά

“Πιστεύω ότι θα άρεσε στον Αντρέα κάτι αντίστοιχο. Δεν νομίζω ότι έπαιρνε σοβαρά τα αντικείμενα εν ζωή, δεν είχε τέτοια τρέλα. Και για καλό σκοπό έχει αξία κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι δίνουμε κάποιο γραπτό κειμήλιο. Κάτι που ήταν μέσα στη ζωή του που σήμερα ο κόσμος για κάποιο λόγο το θέλει, υποθέτω. Ειδικά σήμερα που υπάρχει πάθος για το παρελθόν του Αντρέα. Δεν έχουμε τόσα αντικείμενα, έχουμε αρχείο με ομιλίες, φωτογραφίες. Αν πιάνανε 10.000 ευρώ θα ήμουν χαρούμενος” είχε δηλώσει, πρόσφατα, ο Νίκος Παπανδρέου, όταν και είχε διαθέσει τα γυαλιά για τη δημοπρασία.

Related posts

Χρυσοχέρα η Ζέτα Μακρυπούλια: Μπήκε στην κουζίνα, έβαψε κόκκινα αυγά και μαγείρεψε φασολάδα!

«Μου λείπεις τόσο πολύ»: Ραγίζει καρδιές η Μαρία Μενούνος για την μητέρα της 3 χρόνια από το θάνατο της

Μόλις χώρισε, ξανά παντρεύεται: Ξανά νυφούλα η Αθηνά Οικονομάκου – «Bride to be»