Σάλος με ιερέα: Είχε σχέση με μαθήτρια λυκείου, παντρεύτηκαν όταν εκείνη έγινε 18 και το «έσκασαν» στο εξωτερικό

Το περιοδικό Guardian αναφέρει σε έναν ασυνήθιστο γάμο που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αλαμπάμα, καθώς ο καθολικός ιερέας Αλεξάντερ Κρόου, που είχε προκαλέσει αίσθηση με την απόφαση να φύγει στην Ιταλία με μία νεαρή μαθήτρια λυκείου, αποφάσισε να παντρευτεί την 18χρονη σύντροφό του.Οι δύο τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην άδεια γάμου, αντάλλαξαν όρκους την περασμένη Παρασκευή, επιστρέφοντας από την πολύ συζητημένη περιπέτειά τους στην Ιταλία. Ο Κρόου, που ήταν ειδικός στη θεολογική μελέτη των δαιμόνων και του εξορκισμού, είχε απαλλαγεί από τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα από την καθολική Αρχιεπισκοπή του Μόμπαϊλ λόγω του ταξιδιού του στην Ιταλία με τη νεαρή σύντροφό του.

Η επίσημη ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής

Η επίσημη ανακοίνωση από την αρχιεπισκοπή δήλωσε ότι ο Κρόου είχε “εγκαταλείψει την αποστολή του,” χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του “τελείως ανάρμοστη για ιερέα.” Είναι γνωστό πως οι καθολικοί ιερείς δίνουν όρκο αγαμίας, και η περίπτωση του Κρόου έθεσε ζητήματα σχετικά με την εκκλησία και τη σεξουαλική δεοντολογία.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μόμπαιλ είχε διεξάγει έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς περί ανάρμοστων επαφών του ιερέα με μαθήτριες του καθολικού σχολείου, αλλά η εισαγγελία δεν ασκούσε τελικά δίωξη. Η ανακοίνωση του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού ανέφερε ότι η νεαρή σύντροφος κλήθηκε για κατάθεση, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι τους.

Ο αρχιεπίσκοπος του Μόμπαϊλ, Τόμας Ρόντι, έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να ζητήσει την οριστική απομάκρυνση του Κρόου από τον κλήρο, ένα μέτρο που η ηγεσία της καθολικής εκκλησίας αποφεύγει συνήθως, ακόμα και για κληρικούς που αντιμετωπίζουν ποινικές κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Related posts

Ασπρομάλλης και έτοιμος για ευρωβουλευτής: Πώς είναι και τι κάνουν σήμερα ο Λυκούργος και η Καρολίνα του «Disney Club»!

Τα γονίδια έκαναν το θαύμα τους: Η Δούκισσα Νομικού μας συστήνει την πανέμορφη μητέρα της και η ομοιότητά τους είναι εκπληκτική

Περήφανος πατέρας ο Δάντης: Ο ταλαντούχος γιος του Χριστόφορος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα