Σάλоς με εστιατόριο στην Αγγλία – Έβγαλαν τον σταuρό από την ελλnνική σημαiα: Έξαλλοι οι Έλληνες πελάτες

Η αλυσίδα εστιατορίων THE REAL GREEK αποφάσισε να «κατεβάσει» τον σταυρό από την ελληνική σημαία, αλλά η διασπορά δεν το άφησε να περάσει έτσι.

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε η επιλογή ενός ελληνικού εστιατορίου στο Μάντσεστερ της Βρετανίας να αφαιρέσει από την ταμπέλα του με την ελληνική σημαία τον σταυρό του εθνικού μας συμβόλου.

Όπως πληροφόρησε ο ΣΚΑΙ, πρόκειται για εστιατόριο της αλυσίδας The Real Greek, που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Corn Exchange του Μάντσεστερ. Για κάποιο λόγο, η διοίκηση φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ταυτόχρονα πιο οικουμενική και λιγότερο αναγνωρίσιμη την ελληνική σημαία που στόλιζε την πρόσοψη του, «ξυλώνοντας» από πάνω της τον χριστιανικό σταυρό και αφήνοντας μόνο τις γαλαζοπράσινες λωρίδες.

Η οργή των πελατών

Η κίνηση του εστιατορίου προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική ελληνική κοινότητα, με πολλούς να σπεύδουν στις κριτικές της Google για να «κατακεραυνώσουν» το μαγαζί για την έλλειψη «πατριωτισμού» του.

Το εστιατόριο είχε κάπως καλύτερες κριτικές, μέχρι να προβεί στο τελευταίο του ατόπημα. Οι χρήστες του Google, κυρίως όσοι έχουν ελληνικά ονόματα στους λογαριασμούς τους, έχουν αφήσει πολλά καταδικαστικά και πικρόχολα σχόλια στη σελίδα:
«Καλό το φαΐ σας, αλλά το να παραμορφώνετε την ελληνική σημαία δεν είναι διαπραγματεύσιμο θέμα. Δεν έχετε το δικαίωμα να έχετε αυτό το όνομα, καλύτερα να το αλλάξετε και τότε κάντε ό,τι θέλετε», γράφει ένας εξοργισμένος πελάτης με πολλούς να συμφωνούν.

«Γιατί βγάλατε τον ιερό σταυρό από τη σημαία; Αυτό είναι ασέβεια προς όλη την Ελλάδα», «Βάλτε πίσω τον σταυρό. Και φτιάξτε και το άθλιο φαγητό σας. Το χειρότερο μέρος στον κόσμο, κάκιστο», έγραψαν άλλοι.

Μέχρι στιγμής το The Real Greek διατηρεί ένα και όχι τόσο κολακευτικό σκορ 3,9 αστεριών στα Google reviews, με πολλούς «συντοπίτες» μας να λένε ότι παρά το όνομα, το φαγητό του δεν προσεγγίζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Related posts

«Ήταν πολύ δύσκολο, αυτό που έπαθα»: Κατέρρευσε η Καίτη Γαρμπή στη σκηνή του J2US – Τι συνέβη;

“Πόνος μην μας έρθει μακάρι”: O Νίκος Κοκλώνης τραγούδησε το «Ζάρι» & ετοιμάζεται για την Eurovision ’25

Αγνώριστη η θρυλική Netta Barzilai που κέρδισε με το ”Toy” – Μείον 30 κιλά έξι χρόνια μετά τη νίκη της