Ρένα Βλαχοπούλου δεν ξαναγεννιέται! Δείτε πως είναι σήμερα το θρυλικό σπίτι από την “Παριζιάνα”

Η θρυλική κωμωδία του Ελληνικού κινηματογράφου, Παριζιάνα αποτελεί μία από τις πιο διαχρονικές επιτυχίες της Ρένας Βλαχοπούλου.

Η ταινία του 1969 είχε εκτός από σπαρταριστές ατάκες και ένα εξαιρετικά δυνατό καστ ενώ για το κοινό αποτελεί ακόμα και σήμερα 55 χρόνια μετά μια από τις πιο αγαπημένες στην ιστορία του σινεμά.

Η γειτονιά και το σπίτι της Πελαγίας, δηλαδή της Ρένας Βλαχοπούλου που υποδύεται την Παριζιάνα βρίσκεται στην πραγματικότητα στην περιοχή της Νέας Χαλκηδόνας, στην οδό Κρήτης 28.

Μέσα και έξω από το συγκεκριμένο σπίτι ειπώθηκαν ατάκες που σημάδεψαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Κάποια σημεία όπως θα δείτε και παρακάτω φαίνεται να μην τα έχει αγγίξει ο χρόνος

H υπόθεση

Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά στην Αθήνα αλλά μεταφέρεται σταδιακά στη Μύκονο όπου επίσης έγιναν πολλά από τα γυρίσματα. Προκειμένου να ξεφύγει από τις απαιτητικές πελάτισσές της και να κερδίσει επιπλέον χρήματα, η Πελαγία την οποία υποδύεται η Ρένα Βλαχοπούλου πείθεται από την αδελφή της (Έρρικα Μπρόγιερ) να ανοίξουν έναν οίκο μόδας στο Κολωνάκι.

Οργανώνουν, λοιπόν, με τη βοήθεια ενός φίλου τους τον οποίο υποδύεται ο Χρόνης Εξαρχάκος, μια επίδειξη στη Μύκονο, και η Πελαγία γίνεται η Πελαζί από το Παρίσι. Το κόλπο φαίνεται να πιάνει, ώσπου ένας παλιός γνώριμος (Κώστας Καρράς) της Πελαγίας εμφανίζεται στο ξενοδοχείο και, μαζί με έναν νεαρό μουσικό (Βαγγέλης Σειληνός), αρχίζουν να διεκδικούν την καρδιά της αδερφή της.

Παρεξηγήσεις και μπερδέματα, μια μόνιμη κατάσταση στο σπίτι της Παριζιάνας
Οι παρεξηγήσεις και τα μπερδέματα θα λυθούν, όταν η Πελαγία θα παντρευτεί τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζιμ Κουφός (Δημήτρης Καλλιβωκάς).

Related posts

“Ιούνιος” Η Ζέτα Μακρυπούλια υποδέχεται το καλοκαίρι με μαγιό, ποζάρει χωρίς μακιγιάζ και φίλτρα

“Το μόνο που μου έχει μείνει είναι τα ψυχοσωματικά σημάδια” Η τραυματική εμπειρία της Πηνελόπης Πλάκα με τις Πανελλήνιες

“Δεν κρυβόμαστε” Μαζί σε βάφτιση Φώτης Ιωαννίδης και Βουλγαράκη, ήταν το πιο ταιριαστό ζευγάρι με αυτό που φόρεσαν