Ραλλία Χρηστίδου: «Η Αριστερά είναι σαν το ζεϊμπέκικο, δεν έχει συγκεκριμένα βήματα αλλά είναι δυνατός χορός»

Η Ραλλία Χρηστίδου, μιλώντας στο Κόκκινο 105.5 και στον δημοσιογράφο, Κώστα Τσακίρη, τόνισε πως «Τα ιδιωτικά ΑΕΙ είναι ένα “έγκλημα” το οποίο φθάνει στην τελείωση του. Έχουν γίνει πολλές απόπειρες πρόσφορες ή μη».

Η Αριστερά είναι σαν το ζεϊμπέκικο

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «το Σύνταγμά μας είναι ξεκάθαρο δεν επιτρέπει να παρέχεται η ανώτατη εκπαίδευση από μη νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Προφασίζονται το Σύνταγμα, για να περάσουν κάτι το οποίο επί της ουσίας είναι αντισυνταγματικό».
Η τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μιλώντας για την ακρίβεια επεσήμανε ότι «είναι φυσικό ότι όσο υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να συγκρουστεί με εκείνους που αισχροκερδούν και διατηρούν τα ολιγοπώλια στην ελληνική οικονομία δεν θα αλλάξει η οικονομία της χώρας».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πήρε 41% και ακούγεται ως μόνιμη επωδός της πλειοψηφίας. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ έδινε βοηθήματα δύο και τρεις φορές επάνω, τότε ήταν επιδοματική πολιτική, τώρα είναι φιλελεύθερη πολιτική» σχολίασε η ίδια.

Όσον αφορά στο καλλιτεχνικό έργο της της εικαστικού Γεωργίας Λαλέ με τη ροζ σημαία η Ρ. Χρηστίδου σημείωσε ότι «τα σύμβολα, πολλώ δε μάλλον τα εθνικά σύμβολα, υπάρχουν για να ενώνουν τους ανθρώπους, για να εξαφανίζουν τις διαφορές, τις διχόνοιες. Όταν ένα σύμβολο το βλέπει κάποιος ως προσβολή είναι γιατί έχει μάθει να το χρησιμοποιεί για να εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα, για να κάνει μικροπολιτική, για να κάνει πατριδοκαπηλεία. Όταν ένα σύμβολο μπαίνει πάνω σ’ ένα μαγιό δεν είναι προσβολή;»

«Την πολιτική δεν την αντιμετωπίζω με τα στερεότυπα. Το δικό μας καθήκον είναι να κάνουμε τη διαφορά και να συμπαρασύρουμε μαζί μας όσους το επιθυμούν σε όλα τα πράγματα στη ζωή. Δύσκολος ο ρόλος του βουλευτή, έχει υποβαθμιστεί η κοινοβουλευτική δραστηριότητα» υπογράμμισε η βουλεύτρια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Το κοινοβούλιο είναι η πηγή της λαϊκής κυριαρχίας, δεν γίνεται να παρακάμπτονται οι βουλευτές και να μένουν στην άκρη. Θεωρώ ευλογία και τύχη να έχω τη δυνατότητα να εκπροσωπώ ανθρώπους και να προσπαθώ να λύσω τα προβλήματά τους. Όταν καλούμαι ή αισθάνομαι ότι ένα σύνολο ανθρώπων έχουν ανάγκη και την οποία δεν μπορούν να διεκδικήσουν, τότε θα βγω μπροστά».

Τέλος, η Ρ. Χρηστίδου επεσήμανε ότι «η αριστερά για εμένα αποδεικνύεται από τη ζωή του καθενός. Έχω κρατήσει στην καρδιά μου, αυτό που έλεγε ένας σύντροφος. Η αριστερά είναι σαν το ζεϊμπέκικο δεν έχει συγκεκριμένα βήματα, αλλά είναι τόσο δυνατός χορός που σε γοητεύει για μια ζωή. Μέσα από το Συνέδριο θα ανοίξουν νέοι δρόμοι και πολλοί άνθρωποι θα έρθουν κοντά μας. Είναι σημαντικό να πηγαίνεις σε μια κομματική εκδήλωση, μετά από μια δύσκολη φάση, και να βλέπεις γεμάτο το αμφιθέατρο, να βλέπεις χαμογελαστά πρόσωπα. Είναι σπουδαίο πράγμα».

Related posts

Κομψός και αριστοκρατικός όπως αρμόζει σε γαλαζοαίματο: Ο πρίγκιπας Παύλος βόλταρε στην Αθήνα & αποθεώθηκε

“Eίμαι περήφανος για την καταγωγή μου” Αποκαλυπτικός ο Αλέξης Παππάς, κανείς δεν το ήξερε μέχρι σήμερα

Όλο το Διαδίκτυο μιλάει για την Κορομηλά: Είπε αυτό για τα ζώα και αποθεώθηκε από τους φιλοζωικούς οργανισμούς