“Σας παρακαλώ, έχυσαν το αίμα τους”: Ο Ζαμπούνης “αρπάχτηκε” on air για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο

Στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» βγήκε σήμερα ο γνωστός δημοσιογράφος και κλήθηκε να μιλήσει για τον θάνατο του τέως Βασιλιά.

Ο διάλογος με τον κύριο Ζαμπούνη

«Δεν κάνω πολιτική αποτίμηση, κάνω μια ιστορική αποτίμηση. Στην Ιστορία δεν παίρνουμε μια σβήστρα και σβήνουμε και λέμε ότι 100 χρόνια που η Ελλάδα ήταν Βασίλειο δεν υπάρχει, επειδή είναι ένα θέμα ταμπού. Η Ιστορία λέει ότι αυτή η οικογένεια υπήρξε στην ελληνική Ιστορία. Η συγκεκριμένη δυναστεία, που ήρθε από τη Δανία, ήρθε με ομόφωνη απόφαση της Εθνικής Εθνοσυνελεύσεως», είπε αρχικά ο Χρήστος Ζαμπούνης.

«Υπάρχει μια φράση που λέγεται πολιτικός πολιτισμός. Υπήρξε αρχηγός κράτους; Τότε, γιατί να μην ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους;», πρόσθεσε.

Γ.Λ. «Διότι ο θεσμός της βασιλείας, με απόφαση του ελληνικού λαού, δεν υφίσταται στην Ελλάδα».

Ο Χρήστος Ζαμπούνης είχε έναν έντονο διάλογο με τον Γιώργο Λιάγκα, ο οποίος τον διέκοπτε.

Χ.Ζ.: Αν μου επιτρέπετε, να ολοκληρώσω μια σκέψη…

Γ.Λ.: Μα κάνεις κι εσύ ερωτήσεις. Άμα κάνεις ερωτήσεις, θα σου απαντήσω.

Η επέμβαση του Τάσου Τεργιάκη

Η παρέμβαση του Τάσου Τεργιάκη, σχετικά με το πώς ήρθε και το πώς έφυγε η συγκεκριμένη δυναστεία από την Ελλάδα, έκανε τον Χρήστο Ζαμπούνη να ανεβάσει τους τόνους:

«Σας παρακαλώ λίγο, διαβάστε Ιστορία. Θα μου πείτε τώρα για ξένους; Σας παρακαλώ, έχυσαν το αίμα τους. Σας παρακαλώ, σεβαστείτε λίγο την Ιστορία της χώρας. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα ανοίξει, τι. Είναι μια στιγμή θλίψεως και πένθους και η κυβέρνησις καλείται να λάβει μια δύσκολη απόφαση».

«Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα των δύο ανδρών, του πρίγκιπα Νικολάου και του πρίγκιπα Παύλου, δεν θα ζητήσουν από την κυβέρνηση τιμές αρχηγού κράτους», είπε ο κ. Ζαμπούνης.

«Μπορώ να εικάσω από την εμπειρία μου ότι σίγουρα θα υπάρχει σε ανώτατο επίπεδο εκπροσώπηση, ίσως ο βασιλεύς Κάρολος που βάφτισε τη Μαρία-Ολυμπία. Δεν ξέρω τις υποχρεώσεις τους. Από τη Δανία θα έρθουν σίγουρα, της Ισπανίας η βασιλομήτωρ Σοφία, της Ολλανδίας, εάν δεν έχει βαρύ πρόγραμμα, συνδέονται πάρα πολύ, της Νορβηγίας γιατί είναι πολύ φίλοι με τον Παύλο, ο Αλβέρτος του Μονακό. Δεν ξέρω αν θα έρθουν, αλλά είναι οι κοντινοί», είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Related posts

“Κανένα ξενοδοχείο δεν της ανήκει”: Σάλος με το διαζύγιο Οικονομάκου , πώς θα μοιραστεί η περιουσία

“Προχώρα σε θέλει όλη η χώρα”: Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Ιωάννας Μαλέσκου, τις έσβησε όλες με αυτό που φόρεσε

“Γι’ αυτό χώρισα με τη Ρούλα Κορομηλά”: Το αποκάλυψε τόσα χρόνια μετά ο Στέφανο Σαρτίνι