“Ήμουν 7 χρονών”: Σοκάρει η Ελένη Μενεγάκη με τη μέθοδο της “βέργας” των παλιών δασκάλων

Η Ελένη Μενεγάκη την Τετάρτη 10/4 πήγε λίγα χρόνια μέσα από την ιστορία, που ανέφερε στην εκπομπή Ελένη από τα παιδικά της χρόνια και πιο συγκεκριμένα από την περίοδο που η παρουσιάστρια πήγαινε στο σχολείο.

Τι είπε η παρουσιάστρια

Με αφορμή την εξομολόγηση του Θανάση Ευθυμιάδη και την αποκάλυψή του για τον δάσκαλο του στο δημοτικό, που τον είχε χτυπήσει , αλλά και την καμπάνια του Υπουργείου Παιδείας κατά του σχολικού bullying – η Ελένη Μενεγάκη αποκάλυψε πως και εκείνη είχε δει την περιβόητη σχολική βέργα.

Πιο αναλυτικά, η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στην εποχή εκείνη που στα ελληνικά σχολεία οι δάσκαλοι έκαναν χρήση βέργας, χτυπώντας όσα παιδιά δεν υπάκουαν στους κανόνες του. Μπορεί η συγκεκριμένη συνήθεια να αποτελεί παρελθόν, ωστόσο παρατηρείται αύξηση της βίας σε παιδιά και έφηβους και μάλιστα στο σχολικό περιβάλλον.

Το εν λόγω ζήτημα σχολιάστηκε έντονα από τα μέλη του πάνελ της εκπομπής του Mega με τους περισσότερους να σοκάρουν μέσα από τις βίαιες ιστορίες, που έζησαν προ δεκαετιών στην τάξη του σχολείου.

Οι δηλώσεις της Ελένης Μενεγάκη για τα σχολικά της χρόνια
«Και εγώ θυμάμαι, αλλά θυμάμαι όταν πήγαινα πρώτη, δευτέρα δημοτικού που υπήρχανε κάτι βέργες, μετά δεν ξανά θυμάμαι, ίσως γιατί ήμασταν κορίτσια και δεν ασχολιόντουσαν, γιατί δεν κάναμε και τίποτα. Αλλά εγώ το θυμάμαι αυτό το άνοιξε το χέρι σου να σου ρίξω μία με τη βέργα, όταν ήμασταν πρώτη και δευτέρα δημοτικού – δηλαδή 6 -7 χρονών. Άλλες εποχές τώρα, γιατί εμείς δεν το λέγαμε, ήταν στα πλαίσια της κανονικότητας», είπε η Ελένη Μενεγάκη.

Related posts

Γύρισε όλη η Μύκονος να θαυμάσει την Ειρήνη Παπαδοπούλου: “Έσκασε” έτσι και την κοιτούσαν όλοι στα Ματογιάννια

Εξάγουμε πολιτισμό: Η Πέγκυ Τρικαλιώτη χορεύει τσιφτετέλι σε τουριστικό λεωφορείο με φόντο την… Όπερα της Βιέννης!

Μονόχρωμους τόνους, minimal διακόσμηση: Το μοντέρνο σπίτι του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη & ο συγκάτοικος του ο Μάρλεϊ