“Ένα καλό έχουν κάνει”: Δεν άφησε τίποτα όρθιο ο Καρβέλας, έπιασε στο στόμα του και την εκκλησία

Ο Νίκος Καρβέλας μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του. Μέσα στη συζήτηση για τη ζωή και την καριέρα του, καθώς και για το νέο του βιβλίο με τίτλο «Νοοσοφία», ο μουσικοσυνθέτης εξέφρασε τις απόψεις του για τη θρησκεία και για την εκκλησία.

«Η θρησκεία είναι ό,τι πιο κατάπτυστο υπάρχει σε αυτή τη ζωή. Ξέρεις τι σημαίνει πιστεύω; Με αγάπη στο λέω. Πιστεύω σημαίνει ότι δεν γνωρίζω. Όταν λες πιστεύω σε κάτι είναι σαν να λες πιστεύω σε αυτό που δεν γνωρίζω. Εννοείται ότι δεν έχω προσευχηθεί, είσαι σοβαρή τώρα; Δεν υπάρχει θρησκεία, υπάρχει εκκλησία. Η θρησκεία είναι μία έννοια της θεϊκής παρουσίας, εμείς ξέρουμε την εκκλησιαστική παρουσία, παπάδες βλέπουμε. Βλέπουμε μία ιεραρχία, όπως ο στρατός, από ανθρώπους με μαύρα και χρυσοποίκιλτα που λένε ακατάληπτες φράσεις», είπε αρχικά ο Νίκος Καρβέλας.

«Η θρησκεία είναι ενισχυτικό της σεξουαλικής διέγερσης»

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει ένα μεγάλο καλό στην ανθρωπότητα, που τους το δίνω. Η θρησκεία αποτελεί ενισχυτικό της σεξουαλικής διέγερσης. Η θρησκεία έχει σχέση με το σεξ», είπε αμέσως μετά ο Νίκος Καρβέλας για να τονίσει ότι: «Όπως στο λέω αυτό το πράγμα. Αν δεν υπήρχε η ηθική που σου λέει “απαγορεύεται να πας με αυτή τη γυναίκα ή με αυτόν τον άνδρα”, δεν θα υπήρχε η διάθεση να το κάνεις, ο πόθος. Η θρησκεία έθεσε τις βάσεις, είναι σεξουαλικό ενισχυτικό. Το σεξ είναι από τα πολύ βασικά τροφοδοτικά της ευτυχίας. Η εκκλησία έπαιξε σημαντικό ρόλο και ακόμα παίζει. Χωρίς την εκκλησία, το σεξ είναι κάτι πολύ απλοϊκό και φυσιολογικό πράγμα».

Related posts

“Το μωρό έχει και πατέρα” Η Μαίρη Συνατσάκη ξεσάλωσε το Πάσχα στην Πάρο σε μαγαζί με δυνατή μουσική

Πίνω και μεθώ: Βγήκε στη φόρα μετά θάνατον, η σπάνια φωτό της Παναγιωτοπούλου με την εθνική μας σταρ

Όλοι τον θέλουν για πεθερό! Η κόρη του Σφακιανάκη είναι από τις ωραιότερες Ελληνίδες αυτή τη στιγμή