“Απαγορευόταν να του το πω”: Καθηλώνει η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη για τη σκληρή διάγνωση & τον Γολγοθά

Η Δώρα Τσαμπάζη, η χήρα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική της εμπειρία από την έντονη μάχη που έδωσε ο σύζυγός της με τον καρκίνο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή του MEGA, «Όλα για τη ζωή μας».

Με ειλικρίνεια και συναίσθημα, η Τσαμπάζη περιέγραψε τις στιγμές μάχης, αλλά και την απέραντη αγάπη και την υποστήριξη που χαρίζανε ο ένας στον άλλον στον δύσκολο αυτόν αγώνα. Η κατάθεση αυτή αναδεικνύει όχι μόνο την τραγικότητα της ασθένειας, αλλά και την ισχύ που δίνει η αγάπη και η αλληλεγγύη μέσα από τις πιο δοκιμαστικές στιγμές.

Έτσι ξεκίνησαν όλα

«Είναι ένα πρόβλημα υγείας, το οποίο υπάρχει σε κάθε οικογένεια. Ο Αλέξανδρος κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά στο σώμα του, όταν άρχισε να έχει ένα μούδιασμα στο δεξί του πόδι. Καταλήγουμε με μια μαγνητική εγκεφάλου, η οποία δείχνει ότι υπάρχει ένας όγκος, που στην αρχή δεν γνωρίζαμε αν είναι καλοήθης ή κακοήθης. Γίνεται μια επέμβαση, αφαιρείται ο όγκος και βγαίνει η βιοψία ότι είναι ήδη μεταστατικός καρκίνος», περιγράφει η Δώρα Τσαμπάζη.

«Αν γινόταν εξαρχής η σωστή διάγνωση, ίσως να μην κάναμε θεραπείες οι οποίες είχαν να κάνουν με καρκίνο του πνεύμονα και να εστιάζαμε σε άλλες θεραπείες. Είναι ένα σοκ η διάγνωση. Ξαφνικά η λέξη ογκολόγος, που κανείς δεν θέλει να την πει, θα μπει στη ζωή σου. Είσαι σε ένα χάσιμο, μια αναστάτωση», παραδέχεται η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Απαγορεύεται να του πω “σε καταλαβαίνω”

«Στον άνθρωπο ο οποίος νοσεί απαγορεύεται να του πούμε “σε καταλαβαίνω”. Γιατί δεν το καταλαβαίνουμε, γιατί αν δεν το έχουμε περάσει, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Μπορούμε να πούμε: “Είμαι εδώ, να το περάσουμε μαζί, σε ακούω…”», τόνισε αμέσως μετά

«Βρήκα τη δύναμη από τα παιδιά, δεν είχα άλλη επιλογή. Εγώ μπήκα σε αυτή τη διαδικασία λεχώνα. Ο γιος μου ήταν πέντε μηνών και θήλαζα ακόμα. Αυτό που αντιπροσωπεύει τη δική μου ψυχολογία είναι ότι μπήκα σε ένα πολύ μεγάλο survival mood, σε έναν μηχανισμό επιβίωσης για δύο χρόνια, προκειμένου να ανταπεξέλθω στην ασθένεια, στη μητρότητα και αργότερα και στην απώλεια. Τώρα αρχίζω και βρίσκω τα πατήματά μου», εξομολογείται χαρακτηριστικά η Δώρα Τσαμπάζη.

Related posts

Τραγικά νέα: Βαρύ πένθος για τον Θοδωρή Αθερίδη – Πολύ δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό

Έσκασε “Βομβά”: Αυτή είναι η πασίγνωστη Ελληνίδα που έκλεψε την καρδιά του Πρίγκιπα Νικολάου

Κάτια Ταραμπάνκο για τον Γιώργο Λιάγκα: «Τον Θεωρώ έναν από τους ωραιότερους άντρες στην Ελλάδα»