Πένθος για τον Κάρολο, δεν προλαβαίνει τα δυσάρεστα: Ανακοίνωσε τα θλιβερά νέα σε Ουίλιαμ και Κέιτ

Θρήνος επικρατεί στη βασιλική οικογένεια, με τον Βασιλιά Κάρολο να βιώνει το δικό του πένθος την ώρα, που δίνει μεγάλη «μάχη» για να αντιμετωπίσει την ασθένεια, που τον ταλαιπωρεί.

Συγκεκριμένα, ο μακροχρόνιος φίλος του Βασιλιά Κάρολου, Ίαν Φάρκουαρ, πέθανε σε ηλικία 78 ετών στο κτήμα «Χάιγκροουβ» του μονάρχη. Ο διάσημος κυνηγός ο οποίος ειχε θητεύσει στο ιππικό της βασιλομήτορος και υπηρετούσε στους Ουσάρους της Βασίλισσας, ένα σύνταγμα ιππικού του Βρετανικού Στρατού.Ο Φάρκιουαρ ήταν επίσης στενός φίλος με τη Βασίλισσα Καμίλα, ζώντας στο κτήμα του Βασιλιά για πολλά χρόνια σε μια νοικιασμένη αγροικία. Λέγεται ότι πέθανε εκεί το πρωί της Τετάρτης (6/3). Ο ταξίαρχος Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, πρώτος σύζυγος της Καμίλα, είπε στη Mail ότι η κατάσταση ήταν «πολύ θλιβερή» και ότι ήταν σε κακή υγεία τους τελευταίους μήνες, τη στιγμή που υφαίνονται σενάρια και για τον ίδιο τον μονάρχη.

Οι σταθμοί της ζωής του στενού φίλου του Καρόλου

Περιέγραψε τον φίλο του ως «ένα άγριο σαν γεράκι στα νιάτα του, αλλά πάντα διασκεδαστικό». Ο Πάρκερ Μπόουλς πρόσθεσε ότι ο «Καπετάνιος», όπως ήταν γνωστός θα «κριθεί από την ιστορία ως ένας από τους μεγάλους Master of Hounds». Μια πηγή είπε ότι συνήθιζε να πηγαίνει στα χωράφια για να συναντήσει τον μονάρχη για δείπνο, αλλά εγκατέλειπε το αυτοκίνητό του «όταν έπεφτε στους βάλτους» και περίμενε να το σώσουν από τρακτέρ.

Ο Ίαν παντρεύτηκε την Πέιμι Τζέιν Τσέιφερ αφού έφυγε από το στρατό και το ζευγάρι απέκτησε τρεις κόρες. Ο εκλιπών συνδέθηκε περαιτέρω με τον μονάρχη όταν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έβγαινε για λίγο με την Ρόουζ Φάρκιουαρ το 2000, αφού τελείωσε το Ίτον. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο Beaufort Polo Club στο Gloucestershire και χαρακτηρίστηκε ως η «πρώτη αγάπη» του Πρίγκιπα της Ουαλίας εκείνη την εποχή.

Ο Γουίλιαμ και η Ρόουζ έβγαιναν μαζί για ρομαντικά πικνίκ στην ύπαιθρο του Gloucestershire πριν γνωρίσει την Kέιτ στο Πανεπιστήμιο St. Andrews στη Σκωτία. Είναι ακόμα φίλοι μέχρι σήμερα, καθώς ο Πρίγκιπας παρευρέθηκε στον γάμο της με τον Τζόρτζ Γκέμελ το 2022.

Ο Φάρκιουαρ ήταν επίσης Master of the Beaufort Hunt για 34 χρόνια. Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κυνήγι αλεπούς στη Χώρα. Ο «Καπετάνιος» όπως ήταν γνωστός από πολλούς αγαπήθηκε από όλη την κυνηγετική κοινότητα, ως κάποιος που ήταν υποστηρικτικός, ευγενικός και πάντα εκεί για όλους, προσφέροντας εξαιρετικές συμβουλές.

«Είχε εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και όποιος είχε την τύχη να είναι στην παρέα του και να ακούσει ιστορίες για την εξαιρετικά ποικίλη και περιπετειώδη ζωή του τόσο στον στρατό όσο και στον κόσμο του κυνηγιού, θα κρατήσει αυτές τις αναμνήσεις για πάντα». Η είδηση του θανάτου του φίλου του έρχεται καθώς ο βασιλιάς Κάρολος συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο ενώ απέχει απο τα επίσημα καθήκοντά του.

Related posts

Τεράστια ανατροπή στον τελικό: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής της Eurovision

“Βγάλτε την νικήτρια, τέλος”: Η Μαρίνα Σάττι «έφερε εξάρες» με το Ζάρι και ξεσήκωσε τη σκηνή του Μάλμε

“Μαθαίνουμε τα βασικά”: Ξετρελαμένη με τον 1 έτους γιο της η Ελένη Φουρέιρα, δείχνει τα.. κατορθώματά του