Πανευτυχείς οι Θεσσαλονικείς: Αποκτούν ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό της Ευρώπης – Είναι κατηγορίας GAO4

Πιο χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της γραμμής 5 του Μετρό του Μιλάνο, η κυκλική γραμμή του Μετρό της Κοπεγχάγης, οι νέες γραμμές σε Παρίσι και Λονδίνο.

Πανευτυχείς οι Θεσσαλονικείς

Ο διαγωνισμός που εφάρμοσε η Ελληνικό Μετρό για τη συντήρηση και τη λειτουργία, θεωρήθηκε όχι απλά επιτυχημένος αλλά και πως θα μπορούσε να αποτελέσει πιλότο για αντίστοιχα έργα εκτός Ελλάδας.

Όπως γράφουν οι ypodomes.com ο ανάδοχος έχει ένα συμφωνημένο τίμημα το οποίο όμως για να το εισπράξει θα πρέπει να ικανοποιεί σειρά από αυστηρά κριτήρια. Για παράδειγμα να εκτελούνται τα δρομολόγια στη συχνότητα που έχει συμφωνηθεί, να είναι καθαροί και ευπρεπισμένοι οι σταθμοί και οι συρμοί, να υπάρχει το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας κ.α.

Αν σε κάποια από τα κριτήρια το σχήμα αποτύχει, τότε θα μπορούν να εφαρμόζονται οι κατά περίπτωση ρήτρες. Αυτή θα είναι και η μεγάλη διαφορά από το αντίστοιχο σύστημα της Αθήνας.

Πηγές με γνώση των έργων μητροπολιτικών σιδηροδρόμων, έλεγαν στο ypodomes.com ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης με τη λειτουργία του μπαίνει στο “κλειστό κλαμπ” των πιο σύγχρονων συστημάτων μετρό της Ευρώπης

Related posts

Καλά πήγε αυτό με τον Σοιλέδη: Το τατουάζ που είχε κάνει με το πρόσωπο της Αντωνά και ψάχνει να το σβήσει

Ντύνεται γαμπρός ο Γιάννης της Ελλάδας μας: Το κοστούμι-διαμάντι του Αντετοκούνμπο που κοστίζει μια περιουσία

“Αποχαιρετούμε τον εθνικό μας σταρ” Τέλος από την ελληνική τηλεόραση ο Νίκος Κοκλώνης